Videoda öğretmen ve öğrenciler vatan sevgisi ile ilgili sözler ve dizeleri bizlerle paylaşıyorlar. İmkânlar dâhilinde hazırlanan videoda öğrencilerin gözlerinde vatan aşkı Atatürk’ün emanet ettiği vatanın emin ellerde olduğunun bir göstergesi.

Kahramanmaraş’ın Onikişubat ilçesine bağlı Kurucaova Mahallesi Ömer-Selver Doğan İlk/Ortaokulu olarak bağımsızlığın en önemli ögesi vatanın ve bayrağın; bunlara duyulması gereken sevgi ve saygının vurgulanması, kavratılması amacıyla bir video hazırlamayı kararlaştırdılar. Bunun için öğretmenler, öğrenciler ve okulda çalışan tüm bireyler el ele verdiler. Öncelikle vatan sevgisi ile ilgili şiirlerden dizeler, ünlü kişilerden özlü sözler derlendi. Okulun ve köyün farklı noktalarında çekimlerin yapılabileceği alanlar belirlendi. Daha sonra çekimler için kollar sıvandı. Birkaç günde tamamlanan çekimlerin ardından videoların arasına konulacak resimler seçildi ve videoda kullanılacak müziğe karar verildi. Son olarak video ve resimler düzenlenerek “Vatan Sevgisi” videosu oluşturuldu.

Videonun okulda ve köyde farklı bir hava oluşturması öğretmenlerde ve öğrencilerde başarmanın gururunu yaşattı.

Okul Müdürü Şeref AKPINAR konuşmasında : “Vatan sevgisi en önemli değerlerimizden biridir. Okulumuzdaki arkadaşlarla bu değeri biz en güzel nasıl anlatabilir ve kazandırabiliriz diyerek fikir alış verişi sonucunda “En iyi öğrenme yaparak ve yaşayarak yapılan öğrenmedir.” düşüncesi ile okulumuzda böyle bir videonun hazırlanmasını kararlaştırdık. Bu videonun hazırlanmasında öğretmenlerimiz, öğrencilerimiz ve tüm personelin istekli olması ve el ele vererek sahiplenmesi beni ayrıca gururlandırdı. Öncelikle bu etkinliğin planlamasını ve gerçekleştirilmesini sağlayan arkadaşlara sonrasında ise emeği geçen herkese gönülden teşekkür ederim. ”dedi.

Editör: TE Bilişim