Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesinin 100. Yıl etkinlikleri kapsamında sahiplenerek destekçisi olduğu dev organizasyon 29-30 Kasım – 1 Aralık 2019 tarihlerinde Kahramanmaraş’ın en önemli doğal varlıklarından, Kapıçam Tabiat Parkı’nda düzenlenecek.

2018 yılında organize edilen, ulusal şampiyona aday yarışı neticesinde tescillenen başarıyla, Türkiye Ulusal Offroad Şampiyonası takvimine dahil edilen Kahramanmaraş, Sercan Özçimen’in başkanlık görevini yürüttüğü ve kısa adı KAROFF olan Kahramanlar Offroad ve Doğa Sporları Kulübü’nün ev sahipliğinde; ülkenin farklı illerinden gelen, yaklaşık 40 yarışmacı ekip ve 80 sporcunun Kahramanmaraş’ta adrenalin duygusunu sınırlarda deneyimlemeleri ve seyircilerin keyifli bir hafta sonu geçirmeleri için özveriyle çalışıyor.

Yarışmada özenle hazırlanan, seyir keyfi yüksek, adrenalin dolu heyecanlı parkurlarda Sporcular iki ayrı günde iki ayrı özel etapta mücadele edecekler.

Türkiye OffRoad Şampiyonası’nın, Kahramanmaraş’ta gerçekleşecek 6. Ayak yarışının ilk günü olan 29 Kasım 2019 Cuma günü ekipler, idari ve teknik kontrolleri gerçekleştirip ‘100. Yıl Kurtuluş’ ismi verilen özel etapta antrenman yapacaklar, 30 Kasım 2019 Cumartesi günü Dünya Ralli Şampiyonası etaplarından esinlenerek hazırlanmış ve yüksek güvenlik önlemleri alınmış ‘100. Yıl Kurtuluş’ etabında şampiyonluğa giden son puanlar için mücadele edecekler. 1 Aralık 2019 Pazar günü ise Yarışmanın Ana Sponsorluğunu üstlenen ve ilimizin önemli marka değerlerinden olan ALPEDO ismini taşıyan özel seyirci etabında son düzlük geçilerek

‘2019 Türkiye Offroad Şampiyonu’ ünvanı sahibini bulacak.

Aynı zamanda 2019 Akdeniz Offroad Kupası yarışmacıları da kupanın sondan bir önceki ayağı olan 4. Ayak Yarışı kapsamında 1 Aralık Pazar günü Alpedo Özel Seyirci etabında, değerli puanlar için kıyasıya mücadele edecekler. Yarışmanın özel etaplarının startı 30 kasım Cumartesi ve 1 Aralık Pazar günleri saat 10:30‘da verilecektir.

Yarış 1 Aralık 2019 Pazar günü Saat 18:00 de Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek kokteyl ve kupa töreniyle son bulacak.

Değerli katkıları ve yoğun ilgileri sebebi ile Kahramanmaraş Valisi Vahdettin ÖZKAN’a, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör’e, mülki amirlere, idarecilere, sponsorlara; yarışın düzenlenmesinde emeği geçen, üstün çaba gösteren tüm görevlilere ve basın mensuplarına teşekkür ederiz.

Yarış programı ile ilgili ayrıntılı bilgiye www.karoff.org adresinden ulaşılabilmektedir.