Dulkadiroğlu ilçesi Namık Kemal mahallesinden Cumhuriyet Ortaokulu adına yarışmaya katılan 3 öğrenci yarışmada il birincisi olarak mahallesini gururlandırdı. Kahramanmaraş genelinde düzenlenen turnuvaya 30 okuldan 100 kişi katıldı. Cumhuriyet Ortaokulundan katılan Sevgi Okur, Güllü Şahin ve Ebrar Doğan Pınar il birincisi olarak mahallesini gururlandırdı. 

Pek fazla kişinin hakkında bilgi sahibi olmadığı bocce spor dalının ilk kez Romalılar tarafından oynandığı biliniyor. Oyundaki hedef toplara 'pallinoya' adı veriliyor. Oyun 26,5 metre boyunda 4,5 metre genişliğinde pürüzsüz zeminde iki ya da üçlü takımlar arasında oynanıyor. Atılan demir topların hedef topa yakın durmasının amaçlandığı oyunda rakip toplarından hedef topa daha yakın olarak atılan her top için bir puan alınıyor ve 15 puan alan takım oyunu kazanıyor. Türkiye'de 1990'lı yıllarda oynanmaya başlayan oyun yaşlılar arasında ilgi görüyor.

Oyundaki amaç, attığınız/yuvarladığınız toplarınızın hedef topa pallinoya yakın olmasını sağlamaktır. Rakip toplarından hedef topa daha yakın olarak atılan her top için bir puan alınıyor ve 15 puan alan oyuncu oyunu (maçı) kazanıyor. Eğer rakibin topu hedef topa daha yakınsa ve sizin yuvarlamanız olanaksızsa hedef topu ya da rakip topu vurmak için de atış yapılabilmektedir.

HABER-FOTO: ÖMER FARUK SALMAN