Başkan Mahçiçek; Hayal bile edilemeyecek hizmetleri birlikte yaptık Başkan Mahçiçek; Hayal bile edilemeyecek hizmetleri birlikte yaptık

(MARASPUSULA)- Esen, “Fransız ve Ermeni işgalcilere karşı milli mücadele cihat ateşini yakan Rıdvan Hocanın şehir meydanında ruhaniyeti hissedilmektedir. Biraz ileride ebedi istiratgahındaki Sütçü İmam ulu çınarın gölgesinde.

Ancak bu güzel insanın mezarının mimarisi şehirle hiç uyumlu değil, üstelik mezar taşında “Ruhu için el-Fatiha” ibaresi de esirgenmiş.

Kahramanmaraş gibi edebiyatın kalesi bir şehirde, anlaşılan bu mezara edebiyatçıların eli daha değmemiş.” Yorumunda bulundu.

Milli Mücadele kahramanı Sütçü İmam’ın Çınarlı Camii’nin yanında bulunan türbesi yaklaşık 2 yıl önce Gaziantep Vakıflar Müdürlüğünce restore edilmişti.

Restore edildikten sonra yeniden gündeme gelen Anıt mezarında çatlaklar oluşmuştu.

Konuyla ilgili gazetecilere açıklama yapan Fevzi Paşa Mahallesi Muhtarı Sıddık Gemci’de, şunları söylemişti;

“Bu türbe eski haliyle daha iyiydi. Sonradan restore edilirken komple yıkıldı, Vakıflar Bölge Müdürlüğünce tekrar yapıldı. Daha 2-2,5 sene olmadan türbenin taşları ayrılmaya başladı. Buraya ziyarete gelenlerin hepsi bu durumdan şikâyetçi. Şikâyeti de Muhtar olarak bana iletiyorlar. Ben bunun için muhatap bulamıyorum. Gelen ziyaretçiler tepki göstererek buradan ayrılıyorlar. Bu bakımsızlıkta yerel yönetimin payı olduğunu zannediyorlar ama bu Antep’ten kaynaklanıyor. Antep’ten izin almadan burada bir şey yapamıyoruz. Buranın tadilatı tam olarak bitmediği halde bu şekilde teslim edildi. Sütçü İmam Kahramanmaraş’a Türkiye’ye mal olmuş bir isim. Ziyaretçiler ‘Bu şekilde olmaması lazım, bu nasıl rezillik, duvar çatlamaya, dökülmeye başlamış, başımıza düşecek, kahraman bir insanın bu şekilde olmamasına inanıyorum’ diyorlar.

 

Editör: TE Bilişim