AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Mehmet Cihat Sezal, madde bağımlılığının önemine dikkat çekerek bağımlılık konusunu el birliğiyle üstesinden geleceğiz dedi.

Bu konuda sıkıntılı olduğumuzu biliyorum ve özellikle programa bu yüzden geldim. Seçim sürecinde gezerken özellikle vurgulamak istiyorum kendi doğduğum mahallede olan kayabaşı çocuk bahçesi bölgesinde de madde bağımlılığının arttığı konusunda çok fazla şikâyet duydum esnaflardan. Bu konuda da yeterli tedbirleri alabiliyor muyuz diye düşündüğümüzde maalesef ciddi bir eksikliğimizin olduğu görülüyor. Az önce verilere baktığımda, bir düşüş söz konusu fakat 2015-2016 Yılındaki 15 Temmuz olayından dolayı sanki madde bağımlılığının üzerine güvenlik güçlerimizin istediğimiz kadar düşmediği, daha çok terörle mücadeleye önem verdiğimiz fakat bu çok önemli bunun artık madde bağımlılığının korkutucu seviyeye gelmesinden kaynaklı bir an önce tedbir alınması gerekliliği aslında görülüyor. Bu yüzden öncelikle gençlerimizi bu beladan korumak adına ve git gide artan bu madde bağımlılığının önüne geçmek adına aslında toplumsal olarak gerekli zamanlarda eğitimlerin verilmesi gerektiği çok açık görülüyor.

Gençlerimize sahip çıkmak adına biz de siyasiler olarak buna öncülük edeceğiz. Bu konuda vilayetimiz başta olmak üzere derneklerimizle beraber gençlerimizin madde bağımlılığından uzak durması bunun için alınması gereken tedbirlerin ne olduğu konusunda çalışmalarımızı yapıp inşallah önümüzdeki süreçte kullanım sayısını azaltmak ve gerekli tedbirleri arttırmak adına inşallah hep beraber çalışmalarımızı yapacağız. 2071’e Hedef Koymuş Bir Cumhurbaşkanımız Var. O Yüzden Hem Sağlıklı, geleceğe güvenle bakan ve bu tarz uyuşturucu maddelerden uzak duran sağlıklı bir genç nesle ihtiyacımız var. Bunun için inşallah el birliği ile toplum olarak iyi bir çalışmayla üstesinden geleceğimizi düşünüyorum.

Editör: TE Bilişim