Kahramanmaraş Gazeteciler Cemiyeti tarafından düzenlenen toplantı da, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Mehmet Cihat Sezal, Batı köyleriyle ilgili olarak belediyenin ilk olarak ihale açtığını ancak daha sonra rekabet olmadığı için geri çektiğini söyledi

Batı köylerimizin köprülerini de bakanımızla görüştük diyen Sezal, ''Ekipler bakan beye şöyle bir rapor vermişler; Önsen Köprüsünün bakanlıkla da bir ilgisi yok, belediyemizle ilgili. Belediyemiz 27 milyona ihale vermişti. Geri aldı. O zaman yeteri kadar teklif yok yeterli rekabet olmadı diye iptal etti ama şimdi anlıyoruz ki belediyenin bütçesi yetmedi diye iptal etmiş. Büyükşehir belediyemiz yapacak'' dedi.

Andırın yolunu da Yeniyapan’dan Karşıya Andırın yolunu 10 km kısaltacak bir köprü olduğunu beliretn Sezal, ''Bu aslında Başkonuş Yaylası ve Ilıca Yolunu da daha işlevsel hale getiriyor. Fakat ulaştırma bakanlığı bürokratları 5,5 km kısaltıyor diye bakana rapor vermişler. Biz de vekillerimizle açtık haritayı, üzerindeki gerçek mesafeyi de gösterdik. O da bu projeyi yapın diye talimat verdi. 10 kilometre kısaldı yol. Andırın-Geben yolunda sorun, müteahhitten kaynaklı.  Çağlayancerit yolunda ise son haline vakıf değilim, Celalettin Güvenç görüşmüştü ama dediğim gibi bilmiyorum. Biz Ankara’dan yazı da yazdık gönderdik'' diye konuştu.

Aksu Nehri üzerine kurulacak köprüyle ilgili olarak dönemin belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, ''Bölgede ilgili daire başkanımız ve danışmanımızla incelemelerde bulunduk. Etüd çalışmalarımızı tamamladık. Bu köprüyü hizmete sunduğumuz zaman köyden mahalleye dönüşen mahallelerimizle şehir merkezindeki mahallelerimizi birbirine bağlarken aynı zamanda şehrimizin batısında köyden mahalleye dönüşen mahallelerimizin şehre ulaşımını daha da kolaylaştıracak. Köprü ve yeni yapılacak yolun uygulama projelerini başlatıyoruz. Plan üzerinde çalışmalarımızı tamamlayınca ihaleye çıkacağız ve yolu en kısa sürede halkımızın hizmetine sunacağız. Kalekaya’dan başlamak üzere Fatih Mahallesine, Yeşilyöre’den merkeze doğru gelişi, Büyüksır, Küçüksır, Karadere, Kale, Hartlap, Dereboğazı, Kızıldamlar ve Öşlü mahallelerimizin şehir merkezine bağlantısını sağlayarak bu bölgede yaşayan yaklaşık 60 bin insanımızın hizmetine sunacağız. Bu projemiz seçim döneminde vaatlerimiz arasında idi, arkadaşlara gerekli talimatlarımızı verdik. Şu anda güzergah tespitlerini yapıyoruz. Plana ekleyerek gerekli plan değişikliklerini yapacağız. Uygulama projesini bitirir bitirmez de bu yolun inşaat ihalesini yaparak en kısa sürede ulaşıma açılmasını sağlayacağız. Bu yolun yapılması ile Adana yolunu kullanan bu vatandaşlarımız bu güzergahı kullanacaklar. Böylece hem vatandaşlarımız en kısa sürede şehir merkezine ulaşacak hem de Adana Yolu üzerinde yaşanan yoğunluk bir nebze olsun azalacak” demişti.

Görgel, "Kahramanmaraş'ın 100 Yılına Hizmet Edecek Projelerimiz Var" Görgel, "Kahramanmaraş'ın 100 Yılına Hizmet Edecek Projelerimiz Var"

Önsen bölgesinde yaklaşık 30 bin nüfus yaşıyor.  Önsen bölgesine bir şehir kurulması için plan ve projeler yapılmıştı.O dönem her şeyi bittiği ve TOKİ ile görüşmelerin devam ettiği ifade edilmişti. İlk etapta 2 bin Konut yapılacak bölge ile şehir merkezi arası yaklaşık 11 kilometre civarında mesafe bulunuyordu. Ancak köylerle ilgili daha sonra bir gelişme olmadı.

HABER: ÖMER FARUK SALMAN

Editör: TE Bilişim