TBMM’de MHP’nin kilit parti konumunda olduğunu da ifade eden Aycan Kahramanmaraş’taki oy oranlarının beklentinin altında kaldığını söyledi.

TEVECCÜH SANDIĞA YANSIMADI

24 Haziran genel seçimlerinin ardından ikinci milletvekilliğini 2-3 bin oy farkıyla kaçıran Milliyetçi Hareket Partisi, Türkiye genelinde aldığı oyla memnun. Seçim sonuçlarını Bugün Gazetesine değerlendiren MHP Genel Başkan Yardımcısı Kahramanmaraş Milletvekili Sefer Aycan; “seçim çalışmaları çerçevesinde sahaya indiğimizde ziyaret ettiğimiz vatandaşlarımızın çok büyük çoğunluğu daha biz konuşmaya başlamadan; ‘Cumhurbaşkanlığında Erdoğan’a vereceğim, milletvekilliğinde MHP’ye vereceğim’ diyordu. O yüzden beklentimiz çok yüksekti. Fakat bu söylem seçim sonuçlarına yeteri kadar yansımadı. Ayrıca bir kısım çevrelerce MHP’lilerin Recep Tayyip Erdoğan’a oy vermeyeceği şeklinde algı oluşturmaya çalışıldı. Hem Kahramanmaraş’ta hem de Türkiye genelinde Adalet ve Kalkınma Partisi ile Milliyetçi Hareket Partisinin toplam oylarının Cumhurbaşkanı Erdoğan’a verilen oylarla aynı olduğu görüldü.” Dedi.

ALGI OPERASYONCULARA CEVAP VERİLDİ

MHP’yi anketlerde yüzde 5-6 oranında göstererek algı oluşturmaya çalışanlara da en büyük cevabın millet tarafından sandıkta verildiğini de dile getiren MHP Genel Başkan Yardımcısı Sefer Aycan hükümette MHP’lilerin yer almasıyla ilgili soruya ise Genel Başkanları Devlet Bahçeli’nin karar vereceğini belirtti. MHP’nin aldığı oyla TBMM’de kilit parti konumunda olacağını da ifade eden Aycan, “Bundan sonra meclisteki yasamada MHP kilit partidir. Adalet ve Kalkınma Partisi’nin vereceği ve bizim vereceğimiz kanun tekliflerinde yasamayı birlikte yürüteceğimiz ortaya çıkıyor. Bu da MHP’nin önemini artırıyor. Biz ittifakın devamından yanayız. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi için Adalet ve Kalkınma Partisi ile 5 yıl yürüyeceğimize söz verdi. Sözümüzün de gereğini yapacağız. Türkiye genelindeki bu sonuçlar MHP’ye TBMM’de güçlü bir siyaset yapma imkanı tanımıştır” dedi.