Milletvekili Habibe Öçal; “Üç yıl önce bugün cumhurbaşkanımızın çağrısıyla aziz milletimiz FETÖ’nün hain darbe ve işgal girişimine karşı kahramanca bir direniş göstererek tarih yazmıştır. 251 vatan evladı şehadet şerbetini içmiş ve 2626 kardeşimiz yaralanarak gazilik unvanı almıştır.

15 Temmuz, siyasetin ve milli iradenin şiddet karşısındaki kat’i zaferinin adıdır.

Silahsız ellerin, çıplak yumrukların, iman dolu göğüslerin, inanç ve cesaretin, milli irade bedeninde zulme, zorbalığa, haksızlığa, işgale, şiddete karşı şahlanışı olan 15 Temmuz’da milletimiz, verdiği mücadeleyle tüm dünyayı kendisine hayran bırakmıştır.

O gece sokakları, caddeleri, meydanları darbecilerin silahlı zorbaları değil aziz milletimizin iradesi zapt etmiş, milyonlarca farklı siyasi ve etnik kimlikten insanlar, hiçbir zorlama olmadan, tamamen kendi iradesiyle tercihine, özgürlüğüne, geleceğine, ezanına sımsıkı sahip çıkmıştır.

Çanakkale, Kutu’l-Amare, İstiklal Harbi, Kıbrıs Barış Harekâtı gibi “15 Temmuz Destanı” da şanlı tarihimizdeki yerini almıştır.

15 Temmuz Ruhu, milli ve manevi değerlerimizin eseridir.

Türkiye yurtdışına en fazla insani yardım yapan ülke olma unvanını bu ruhla elde etmiştir.

Her zaman birliğimizi ve beraberliğimizi korumamızın, sevincimizi de üzüntümüzü de paylaşmamızın, gerektiğinde vatanımızı korumak için yekvücut olmamızın arkasında bu ruh vardır.

Bu düşüncelerle, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Gününde başta hemşehrimiz Niyazi Ergüven olmak üzere ebediyete uğurladığımız şehitlerimizi rahmet ve minnetle yâd ediyorum. Şehitlerimizin ailelerine Yüce Rabbimden sabrı cemil diliyor, Gazilerimize sağlık ve afiyet niyaz ediyorum.

Rabbim, birliğimizi, beraberliğimizi, kardeşliğimizi daim eylesin diyor, aziz milletimizi sevgi ve saygıyla selamlıyorum.” İfadelerini kullandı.