AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Ahmet Özdemir, madde bağımlılığının toplumsal vaka olduğunu söyledi ve şunları kaydetti:

‘’Bu bir toplumsal vaka. Yani ne kadar inkâr edersek edelim ne kadar üstünü kapatırsak kapatalım kapattıkça üstünü çözemeyeceğimiz toplumsal bir vaka. Çocuklarımız daha çok gençlerimiz bu bağımlılığa bir şekilde meftun oluyorlar ve bir şekilde bulunuyorlar ve daha sonra da bundan kurtulamıyorlar. Daha doğrusu aileler de kurtulma yönündeki çabalarını birilerine ifşa edemiyorlar bu mücadelenin böyle kötü tarafı var. yani bunun duyulmasını bile istemiyorlar. Dolayısıyla da bu mücadeleyi zor hale getiriyor. Onun için yapılan bu seminerin kıymetini göstermek için buradayız.

Bu konu çok değerli, hassas nesli korumaya yönelik bir çalışma ama çalışmanın içinde bulunmak güç, ifşa olması kötü. Topluma örnek olması açısından bazı bunu başarmış aileler hikâyelerini anlatsalar ama bu hikâyenin içinde olmak istemiyorlar. Dolayısıyla zor bir alan. Bunun desteklenmesi gerekir. Git gide de yaygınlaşan bir alan. Şöyle örnek verebilirim. Bir baba bana gelmişti oğlunun tutuklanmasını istemişti benden. Neden ki? Suçu mu var? Mahkemeye mi sevk edildi? Niye tutuklansın oğlun? Baba şunu söyledi; ‘Yoksa çocuğum ölecek, Bu uyuşturucunun ileri aşaması ölümle sonuçlanıyormuş. Hiç olmazsa cezaevinde olursa bu uyuşturucuyu bulamaz.’ demişti. Bir baba kendine göre çözüm üretmiş. Bu, konunun ne kadar önemli ve ne kadar aciz olduğumuzu gösteriyor. Biz de bu mücadelenin yanında olduğumuzu göstermek için bugün buradayız. Kahramanmaraş diğer illerimize göre daha az etkilenen bir il çünkü Kahramanmaraş daha kapalı bir toplum. Ama bu kapalı toplum oluşunda şöyle bir şey de var. Sayısal verisi elimize ulaşmayan ama kıyıda köşede bu mücadeleyi kendi içinde veren bizim göremediğimiz çok aile de olabilir. Bu kapalı toplum yapısı nedeniyle onu da bilmiyoruz. Ama ne kadar olursa olsun bu mücadeleyi resmiyete ve toplumun geneline yaydığımızı ve onlara el uzatmaya hazır olduğumuzu gösterirsek hem ne kadar büyük bir soru içinde olduğumuzu rahat biliriz hem de kolay çözeriz diye düşünüyorum.’’