Meclisten çıkıp Aksu çayıyla ilgili konuşmuyoruz diyen Ahmet Özdemir, ''Bakanımıza gidip diyoruz ki 'Aksu çayıyla ilgili halktan çok ciddi şikayet var. Çokta kötü kokuyor.' Buna önlem alın diyoruz. 3 hafta önce Çevre ve Şehircilik Bakanlığıyla bir toplantı yaptık. Cihat Bey’le biz bakanlıkları arıyoruz, sorunları yazıyoruz. Bakan bize randevu verdiğinde önceden hazırladığımız soruları gönderiyoruz. Bakan da bürokratlarını getiriyor yanına.  Vekiller bakana gitmiş, çay içip sohbet etmişler değil. Her bakanın yanında en az 2.5 saat duruyoruz. Amaçta şu, adamlar iyi çalışmış gelmiş, biz de çalışalım. Diyalog çalışılmış ve özenli oluyor. Başka biri hasbelkader çalışmadan gidiyor, adamlar da onlara göre muamele yapıyor'' dedi.

Bizi 16 tane genel müdür ve yardımcısı gelip karşılıyor diyen Özdemir,  ''Adamlar donanımlı olduğu için bize güzel cevaplar da verebiliyor. Lojistik firması açmak istiyoruz, ticaret hızlansın istiyoruz. Demir yolu taşımacılığına neden uygun olması gerektiğine dair hemen T.C.D.D. ile Genel Müdürü bize hemen brifing veriyor. Biz 1 Mayıstan itibaren sizinkini ucuzlattık, artık fabrikatörleriniz ticareti daha kolay yapabilir. Böyle adımlar atarak gidiyoruz. Şanssızlığımız ne? Çok çalışmamıza rağmen karşılığını zor alıyoruz'' ifadelerini kullandı.

Aksu Çayıyla ilgili de geçen hafta Çevre ve Şehircilik ekipleri geldiklerini belirten Özdemir, ''Bakan biz dedi ki; “Arkadaşlar biz bu atık tesisini tek başımıza yapamayız. Bütün fabrikalara da tek tek arıtma kurduracağımıza masraflarının bir kısmını karşılayalım, talimat şeklinde zorunlu kılalım. Yapar mısınız yapmaz mısınız şeklinde değil. Görevlileri çalışmaya başladılar. Kullanacak fabrikalar tespit ediliyor, ve 3’te 1’ini onlara mal edeceğiz dedi.  3’te birini de Büyükşehir Belediye karşılasın, çünkü kamuya hizmet olduğu için yapmak zorundalar. Belediyenin de bunu yapma konusunda finansa ihtiyacı varsa biz ona uygun kredi ayarlayacağız ve çalışmalardan 1 gün sonra Çevre ve Şehircilik İl Müdürü’nü Ankara’ya çağırdılar. Bu da işlerin büyük bir ciddiyetle ilerlediğinin kanıtıdır. Bu da bizim ciddiye alındığımızın, memleketimizin sorunlarını güzel dile getirdiğimizin kanıtıdır'' dedi.

Çağırmaya da bilirlerdi diyen Özdemir, ''Öteleyebilirlerdi de. Görevimizi yapıyoruz. Kahramanmaraş için taş taş üstüne koyabilirsek o kar. Görevimiz bittikten sonra Allah razı olsun, Kahramanmaraş’a da şunu kazandırdılar dense yeter. Gayemiz bu. Hep söylüyoruz, layığıyla yapalım biz, o bize yeter. Tüneller de aralıkta açılmış, içi son rütuşlara hazırlanıyor'' diye konuştu.

HABER: ÖMER FARUK SALMAN