Kahramanmaraş'ta iyi parti ve cumhuriyet halk partisi millet ittifakı kapsamında büyükşehir belediye başkanı adayı olarak ali öztunç'u gösterdi. Öztunç ittifak adayı olurken yine ilçelerde de ittifak kapsamında bazı illerde chp, bazılarında ise iyi parti aday gösterecek. En çok merak edilen ise merkez ilçelerde ne olacak? Sorusu yanıt bekliyor. Onikişubat ve dulkadiroğlu ilçelerinin nasıl paylaşılacağı merak konusu oldu.

Adayların yakın zamanda açıklanması beklenirken, kulis bilgilerine göre ise nurhak belediye başkan adayı olarak ilhami bozan (chp), ekinözü belediye başkan adayı, fatih vicdan (chp), pazarcık belediye başkan adayı haydar ikizer (chp), afşin belediye başkan adayı adem yıldız (iyi parti), çağlayancerit belediye başkan adayı ahmet nazım engizek (iyi parti) olacağı konuşuluyor.

Dulkadiroğlu ilçesinde eğer iyi parti aday gösterirse ismail karaca'nın ismi geçerken, elbistan'da ise iyi parti'nin kendi adayını çıkaracağı, andırın belediye başkan adaylığının en iddalı adaylarının ali çatalbaş ya da ahmet rüzgar olduğu, göksun, türkoğlu, onikişubat ve dulkadiroğlu için görüşmeler devam ettiği öğrenildi.