CHP ve İyi Parti, yerel seçimler için sıkı bir diplomasi yürütüyor. Görüşmelerin seçim ittifakı yerine belli yerlerde işbirliğini kapsadığı belirtiliyor. Millet İttifakı CHP ve İYİ Parti Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığı için CHP Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç'un otrak aday olarak belirledi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun: CHP'nin Kahramanmaraş Belediye Başkan adayı Ali Öztunç (Milletvekili) oldu.  

Kısa süre önce Ali Öztunç'un sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada ise; “Değerli dostlarım; uzunca bir süredir Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan adaylığım konusunda hemşerilerimin büyük isteği ve teveccühü vardı. Bugün itibarıyla partim CHP, 31 Mart seçimlerinde Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olmama karar verdi. Millet ittifakının desteği ile bu seçimden başarılı çıkacağıma olan inancım tamdır. 31 Mart gecesi sizlerin desteği, Allah’ın izni ile Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Olacağım. Her zaman olduğu gibi hemşerilerime hizmet en büyük mutluluğum olacak. Önümüzdeki günlerde Kahramanmaraş’ta bir basın toplantısı düzenleyerek süreci başlatacağız. Allah yardımcımız olsun, Allah utandırmasın.” ifadelerini kullandı.

***

****

"Ali Öztunç" Kimdir?

Biyografisi

Kahramanmaraş'ta 1976 yılında dünyaya gelen Ali Öztunç eğitiminin büyük bir bölümünü burada tamamlamış daha sonra üniversite eğitimi için şehirden ayrılmak zorunda kalmıştır. İş hayatı oldukça kariyerli olan Ali Öztunç bu geçmişi nedeni ile Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) tarafından 24 Haziran seçimlerinde Kahramanmaraş 1. sıra milletvekili adaylığınalayık görülmüştür.

Ali Öztunç Eğitim Hayatı

İlk, orta ve lise eğitimlerini Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde tamamlayan daha sonra Üniversite eğitimi için Ankara'ya taşınmıştır. Burada Gazi üniversitesi gazetecilik ve iletişim bölümünü bitiren Ali Öztunç daha sonra iş hayatına atılmıştır. Birçok toplantı ve seminerlerde konuşmacı olan Ali Öztunç'un en son umutlar ölür isimli bir de kitabıbulunmaktadır.

Ali Öztunç İş Hayatı

Üniversite yıllarındayken gazetecilik yapmaya başlayan Ali Öztunç Kanal D, Show Tv veHabertürk gibi ulusal kanallarda çalışan Ali Öztunç Vatan gazetesinde de parlamento muhabirliği yapmıştır. Ayrıca gazeteci Suriye ve Irak savaşlarında da savaş muhabirliğiyapmıştır. Burada yapmış olduğu haberler ile yılın gazetecisi seçilen Ali Öztunç başarılı ile6 yıllığına RTÜK üyeliğine seçilmeye hak kazanmıştır. Sarı basın kartı sahibi de olan gazetecinin iyi derecede İngilizce biliyor olması ona siyasi bir hayatın zemini hazırlamıştır.

Ali Öztunç Siyasi Hayatı

Gazeteci olmanın getirdiği bir siyasi hayata sahip olan Ali Öztunç ilk olarak Cumhuriyet Halk Partisi muhabiri olarak görev yapmıştır. 2011 yılında Cumhuriyet Halk Partisi'nin TBMM'de basın danışmanlığını yapan gazeteci Cumhuriyet Halk Partisi tarafından doğduğu şehirde 27. dönem 1. sıra milletvekili adayı olarak gösterilmiştir. Gerekli oyun alamayan Ali Öztunç buradan çıkan sonuçlar nedeni ile meclise girmeyi başaramamıştır. Daha sonra partisinde yapılan 35. olağan kurultayda meclis üyesi seçilen Ali Öztunç halen bu görevine devam etmektedir.