Aycan, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu tarafından yazılı olarak cevaplanması istemiyle şu soruları sordu;

“Ülkemiz’ de cep telefonu ve internet iletişimi bilindiği gibi üç şirket tarafından sağlamaktadır. Vatandaşlarımız cep telefonu ve interneti çok yaygın kullanmaktadır. Özellikle COVID-19 pandemisi döneminde derslerin internet ortamında yapılması internet ihtiyacını daha da artırmıştır. Bu nedenle iletişimle ilgili talepler artmıştır.

Bu kapsamda;

Kahramanmaraş’ta cep telefonu, internet ağı eksikliği ve eksikliğin giderilmesiyle ilgili talep artmıştır. Vatandaş cep telefonu ve interneti kullanamadıklarını, bu konudaki taleplerinin karşılanmadığını belirtmektedir. Kahramanmaraş’ ın ağ sağlayıcıların donanımı konusundaki durumu nedir?

Yerleşim yerlerinin mevcut internet ağ sağlayıcısı buradaki kullanıcı potansiyelini karşılayabilmekte midir?

Mevcut ağın daha hızlı ve erişebilirliğini artırmak için herhangi bir çalışma planlamakta mısınız?

Toptaş: “Onikişubat’ı Hemşehrilerimizle Birlikte Ayağa Kaldıracağız” Toptaş: “Onikişubat’ı Hemşehrilerimizle Birlikte Ayağa Kaldıracağız”

Ağ sağlayıcı şirketlerin vatandaşın taleplerini karşılaması hususunda sorumlulukları nelerdir? Bu konuda denetimi nasıl yapılmaktadır? Herhangi bir yaptırım yapmayı planlıyor musunuz?”

Editör: TE Bilişim