Dörtyol Belediyesi CHP Meclis Üyesi Emre Arık, Halk TV'de Can Coşkun'un sunduğu Haber Masası programında kayıp atlarla ilgili son bilgileri aktardı. Kayıp at sayısının 50 değil 100 olduğunu belirten, Arık, çiplerin sökülerek atların satıldığını söyledi.

"Kaçak işin belgesi olmaz"

"Kaçak işin belgesi olmaz" ifadesini kullanan Arık, "Elimizde remi belge yok ancak 150 bin nüfuslu ilçede herkes birbirini tanır. Bu kadar fazla sayıda at başı boş dolaşamaz" dedi.

Atların Adana, Kahramanmaraş ve Şırnak'a satıldığı bilgisini aldıklarını söyleyen Arık'ın canlı yayında verdiği bilgiler şöyle:

"Belediye Meclisi'nde bu konu gündeme getirilmedi. Bilgimiz yok. Bu olayı iki hafta önce duyduk. Olayı araştırdığımızda Veteriner İşleri Müdürlüğü bize hiçbir şekilde atların gelmediğini söyledi. Veteriner İşleri Müdürü'nün bizzat kendisinin savcılığa ve kaymakamlığa bildirmesi sonucunda kaymakamlığın açtığı tahkikat var. Belediye tarafında tahkikat yok. Soruşturma açılmamıştır. Sanıyorum müdür bey de kendisi zan altında kalmamak için bu şikayeti yaptı. Atların kaybolması mümkün değil. Bu atlar başı boş hiçbir şekilde görülmedi. Nüfus yoğunluğu fazla olan bir ilçeden bahsediyoruz. Atların kaçtığı bilgisi gerçeği yansıtmamaktadır. Kaçak işin belgesi olmaz. Elimizde resmi belge yok. 150 bin nüfuslu ilçede herkes birbirinin ne yaptığını bilir"

"İstifa Genel Merkez'den geldi"

Dörtyol Belediye Başkanı Fadıl Keskin'in istifası hakkında da konuşan Arık, "Başkanın kendi iradesi değil, çok yüksek ihtimal Genel merkez'in iradesi ile istifa gerçekleşti. Atlar olayından bir hafta önce de Dörtyol'da Özel kalem Müdürü ve Mali Hizmetler Müdürü tutuklanmıştı. Sahte yemek kolisi ve yemek faturasından dolayı. Bunlar büyük sıkıntılar yarattı Dörtyol'da. Her kesimden insan tepki gösterdi"

Ne olmuştu?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Adalar’daki fayton esnafından aldığı bin 177 atı geçtiğimiz yıl sahiplendirmişti. Bu atlardan bir kısmı da MHP’li Hatay Dörtyol Belediyesi'ne hibe edildi. İki belediye arasında geçen yıl ekim ayında taşıma devir sözleşmesi imzalandı. Ancak belediyeye teslimi yapılan ve kaybolmalarını engellemek amaçlı çip de takılan atlar bir süre sonra kayboldu.

Olayın kamuoyuna yansıması sonrasında, kayıp atlar MHP'de istifa getirdi.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz, Dörtyol Belediye Başkanı Fadıl Keskin'in MHP'den istifa ettiğini açıkladı. Twitter üzerinden açıklama yapan Durmaz, "İstanbul BŞB’den aldığı atlar nedeniyle, Adli ve İdari Soruşturmaya muhatap olan, Hatay/Dörtyol Belediye Başkanımız Sn Fadıl Keskin’in, partimizden istifası işleme konulmuş olup, Belediye Başkanları listemizden de düşürülmüştür.Kamuoyuna Saygıyla Duyurulur" ifadelerini kullandı.