Aycan, son dönemlerde artarak devam eden sağlıktaki şiddet olaylarına dikkat çekmek üzere kendisi gibi doktor olan İstanbul Milletvekili Hayati Arkaz ve Gaziantep Milletvekili Ali Muhittin Taşdoğan ile birlikte basın mensuplarının karşısına çıktı.

Aycan, sağlık çalışanlarına yönelik şiddeti azaltmak için Türk Ceza Kanununda değişiklik yapmak üzere Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne teklif verdiklerini belirtti. Bu teklifle yargı çalışanlarını korumaya dönük alınan yasal tedbirlerin  sağlık çalışanları için de geçerli hale geleceğini söyledi.

MHP Kahramanmaraş Milletvekili Sefer Aycan çok yaygın bir sorunla karşı karşıya bulunulduğunu bildirdi.

Siyasilerin söylemleriyle sağlık çalışanlarının hedef haline getirildiğini belirten Aycan, doktorların çok para alıp hastalarına bakmadığı gibi bir algı oluşturulduğunu ifade etti.

Sağlık kuruluşlarında yaşanan olumsuzlukların sebebinin de sağlık çalışanlarına yüklendiğini anlatan Aycan, bunun sorumlusunun sağlık çalışanları olmadığına dikkati çekti.

Acil servislerdeki yoğunluğun azaltılması ve buralardaki güvenlik önlemlerinin artırılması gerektiğini dile getiren Aycan, sağlıkta şiddet ile ilgili yasal düzenlemenin Mecliste gündeme alınması gerektiğini vurguladı.

Aycan, emeklikte yaşa takılanlarla ilgili bir soruya, “Bu konuyla ilgili bizim de kanun teklifimiz var. Bu konuyla ilgili hükümetin de çalışması var. Ortak karar haline gelirse biz destekliyoruz. Emeklilikte yaşa takılanların bu sorundan kurtulması, bizim seçim vaatlerimiz arasında bulunuyor.” karşılığını verdi.

Üniversite hastanelerinde acil olmayan ameliyatların ertelendiğine ilişkin haberlerin hatırlatılması üzerine Aycan, “Üniversite hastanelerinin borçlu olduğunu biliyoruz. Ödemelerde ciddi sıkıntılarının olduğunu, ödemelerinin aksadığını biliyoruz. Bu yeni bir sorun değil. Eskinden beri var. Malzeme almak için ihaleye çıktığında, firmalar, ödemelerini geç yaptığı için üniversite hastanelerine malzeme vermiyor.” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim