Konuyla ilgili henüz bir açıklama yapmayan MHP İl Başkanı Ertuğrul Doğan, bugün bir haber sitesine verdiği demeçte, yaptığı açıklamalarla MHP Kahramanmaraş Milletvekili Sefer Aycan ile ters düştü.

İl Başkanı Ertuğrul Doğan, partisinin Kahramanmaraş Milletvekili Sefer Aycanla ilgili; “Milletvekilimizin açıklamasına teşkilat olarak katılmıyor ve yapılan açıklama Aycan’ın kendi şahsi fikirleridir.” dedi.

İstifaların ardından MHP yönetiminden gelen bu açıklama ise MHP Kahramanmaraş tekilatında bir iç çekişme var mı? sorusunu akıllara getirdi.

İŞTE ERTUĞRUL DOĞAN’IN MANSET46 HABER SİTESİNE VERDİĞİ O RÖPORTAJ

MHP Kahramanmaraş İl Başkanı Ertuğrul Doğan, pandemi süreci ile ilgili gazetemize yaptığı değerlendirmede yaşanan virüs dönemini ele aldı ve salgın sürecinde alınan tedbirlerin yeterli olmadığını ifade eden Kahramanmaraş Millet Vekili Sefer Aycan’ın görüşlerine katılmadıklarını ifade etti.

Ülkemizde İse Bu Sürecin Yönetiminin Ne Kadar Doğru Olduğunun İspatı Sağlık Bakanlığı Verileri İle İspatlıdır.

MHP Kahramanmaraş İl Başkanı Ertuğrul Doğan içinden geçtiğimiz pandemi süreci ile ilgili gazetemiz ile yaptığı değerlendirme de bu sürecin ne kadar doğru yürütüldüğünü, ve yapılan çalışmaların arkasında olduklarını belirtti.

Doğan, süreci nasıl değerlendiriyorsunuz ? Şeklinde ki soruya : ‘’2019 yılıının son aylarında Çin’in Vuhan kentinde ilk defa görülen bu virüs, daha sonrada mart ayından itibaren ülkemizde etkisi altına almaya başlamıştır. İlimizde ilk vaka Mart ayının 3. Haftası itibari ile görülmüş olup günümüzde devam etmektedir. Bu süreçte gerek Sağlık Bakanlığı bünyesinde gerekse bu doğrultuda İl Valiliği öncülüğünde bu sürecin yönetim noktasında ülkemizde koronavirüs vakası görülmeden 1 ay öncesinden Bilim Kurulu oluşturulmuştur.Bu süreç doğrultusunda gerek Tıp Fakültesi Hastanesi gerek Necip Fazıl Şehir Hastanesi ve gerekse il, ilçe özel ve devlet hastaneleri olmak üzere hiçbir sağlık kuruluşunda kişisel koruyucu ekipman konusunda sıkıntı yaşanmamıştır. Tüm bu kurumlarda bu sürecin yönetimi ve idaresi noktasında da herhangi bir sıkıntı yaşanmamıştır.

İlimizde yaşayan vatandaşlarımızdan da bu sürecin mağduriyeti söyleminde de partimize gelen herhangi bir şikayet olmamıştır. Çok şükür ki ilimizde bu süreçte virüsle önemli bir etkileşim olmamış ve virüsten etkilenen vatandaşlarımızda da önemli bir düzeyde can kaybı yaşanmamıştır. Can kaybı yaşayan vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet ailelerine ise baş sağlığı diliyoruz.’’

İfadelerini kullanarak, ülkemizin bu süreçteki başarısı ile ilgili olarak şunları söyledi: “Ülkemizde ise bu sürecin yönetiminin ne kadar doğru olduğunun ispatı sağlık bakanlığı verileri ile ispatlıdır. Bu zamana kadar sağlık konusunda ülkemize yukarıdan bakan güya kendilerine gelişmiş olarak ifade eden başta Avrupa ülkeleri olmak üzere, ABD, Çin, Rusya, İran ve ismini sayamadığım daha nice ülkelere göre ne kadar başarılı olduğumuz istatistiksel verilerle mevcuttur. Ve dahası bu süreçte bu ülkelerin bir çoğuna yaptığımız sağlık konusunda ki yardımlarda kadim Türk Devletimizin, insana verdiğimiz değerin en güzel örneğidir.’’

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi Bu Günler İçin Getirildi

İl Başkanı Doğan salgın sürecinde ki iyi yönetimde cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin nasıl bir etkisi olmuştur? Şeklinde yöneltilen soruya :

“Bilge Liderimiz Sayın Dr. Devlet Bahçeli Bey’in öncülüğünü yaptığı Cumhur İttifakı ve bunun akabinde şekillenen Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin aslında tamda bugünleri önceden ön görerek ve ülkemiz için hayati öneme sahip bu ve benzeri durumların yönetimi açısından hızlı ve etkin karar verme mekanizmasının devreye girme ve tüm devlet hiyerarşisinde tepeden tırnağa kadar faaliyet noktasında ne kadar önemli olduğunu yaşayarak bu süreçte görmüş olduk.’’ Diyerek cevap verdi ve bu sistemin ülkemiz için en doğru sistem olduğunu ifade etti.

“YAPILAN AÇIKLAMA AYCAN’IN KENDİ ŞAHSİ FİKRİ”

İl Başkanı Ertuğrul Doğan salgın sürecinde alınan önlemlerin yetersiz olduğu imasında bulunan Kahramanmaraş Millet Vekili Sefer Aycan ile ilgili yöneltilen soruya, Millet vekilimizin açıklamasına teşkilat olarak katılmadıklarını beyan etti ve yapılan açıklamanın Aycan’ın kendi şahsi fikirleri olduğunu ifade etti.

‘’Ben yapılan o açıklamayı dinlemedim fakat biraz öncede ifade ettiğim gibi gerek sağlık açısından gerekse alınan ekonomik tedbirler açısından bu süreçte Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve hükümeti Dünya’ya örnek teşkil etmiştir. Bu süreçte ki başarılı yönetimden dolayı da Genel Başkanımız Dr. Devlet Bahçeli Beyefendi Cumhurbaşkanı’mıza, Sağlık Bakanı’mıza, sağlık teşkilatımıza, Hazine ve Maliye Bakanımıza desteklerini ifade etmiştir.‘’ ifadelerine yer vererek parti olarak destek olduklarını ifade etti. Ve teşkilatlarının, lideridoğrultusunda cumhur ittifakına ve cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine bağlılığı kayıtsız şartsız devam etmekte olduğunun altını çizerek bunun en büyük ispatının 24 Haziran Genel Seçimleri ve 31 Mart Mahalli İdareler Genel seçimlerinde tüm parti teşkilatımız olarak verdiğimiz başarılı mücadele olduğunu ifade etti.

MHP’nin Maraş Otu İle İlgili Bir Çalışması Yok, Milletvekilimizin kendi açıklamasıdır

Ertuğrul Doğan son olarak MHP vekilinin yaptığı Maraş otu yasaklanmalı şeklinde ki açıklamayı da değerlendirdi ve Maraş otunun tıpkı sigara gibi zararlı bir madde olduğunu kullanımını kesinlikle uygun görmediklerini belirtti ve konu ile ilgili olarak:

"Maraş otu yöresel bir maddedir. Tütünden üretilir. Halk arasında üretilir. Yani öyle büyük fabrikalardan çıkma değildir. Zaten Türkiye genelinde bilinmemektedir. Maraş otunun kullanılmasını kesinlikle onaylamıyoruz ancak bunun yasaklanması ile ilgili herhangi bir çalışmamız yoktur. Milletvekilimizin kendi açıklamasıdır.‘’ ifadelerine yer vererek bu konuda bir çalışma içinde olmadıklarını belirtti.