Sarı uyarı, potansiyel tehlike anlamına geliyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, şiddetli rüzgar uyarısı yaptığı illerde yaşayanların meydana gelebilecek çatı uçması, ağaç veya direklerin devrilmesi gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olması gerektiği, valilik ve belediyelerin gerekli tedbirleri almasının yararlı olacağı bilgisini verdi.

Hangi iller etkilenecek?

28 Temmuz Salı saat 10.00 ile 18.00 arasında rüzgarın etkili olması beklenen iller şöyle:

Erzurum, Bitlis, Batman, Diyarbakır, Muş, Elazığ, Bingöl, Tunceli, Erzincan, Bayburt, Gümüşhane, Giresun, Sivas, Malatya, Adıyaman ve Kahramanmaraş.

Kısa süreli fırtına

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan uyarıya göre, rüzgar Doğu Anadolu'nun güney ve batısı, Güneydoğu Anadolu'nun kuzey kesimleri ve Doğu Karadeniz'in iç ve yüksek kesimleri ile Erzurum, Muş ve Bitlis çevrelerinde güneybatıdan yerel olarak kuvvetli (40-60km/sa) ve kısa süreli olarak fırtına (60-70 km/sa) şeklinde esecek. Bu yüzden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması tavsiye ediliyor.

Uyarının rengi sarı!

Meteoroloji Genel Müdürlüğünün paylaştığı haritada sarı uyarısının bulunduğu iller;

Adıyaman, Batman, Bayburt, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Giresun, Gümüşhane, Kahramanmaraş, Malatya, Muş, Sivas, Tunceli.