(MARASPUSULA)- Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürü Kaya Yıldız, Adıyaman’da Koçali, Gömükan ve Çetintepe baraj şantiyelerini ziyaret ederek, projelerde gelinen seviyeler hakkında bilgi aldı.

Ziyarette açıklama yapan Yıldız, Çetintepe Barajı inşaatı tamamlandığında Kahramanmaraş'a ilave içme suyu takviyesi yapılacağını bildirdi.

Genel Müdür Yıldız, devam eden Çetintepe Barajı inşaatının tamamlandığında temelden 116 metre yüksekliğe ve 460 milyon metreküp su depolama kapasitesine sahip olacağını belirtti.

Dr. Selahaddin Can, aracına çarpan motosikletlilere ilk müdahalede bulundu! Dr. Selahaddin Can, aracına çarpan motosikletlilere ilk müdahalede bulundu!

Barajda gövde dolgu çalışmalarının aralıksız devam ettiğini ifade eden Yıldız, şunları kaydetti:

"GAP-Adıyaman-Göksu-Araban Projesi'nin ilk ve ana ünitesi konumundaki Çetintepe Barajı, Harmancık ve Çatboğazı Barajı ile birlikte Adıyaman, Gaziantep ve Kahramanmaraş illerini kapsayan Araban Ovası, Yavuzeli, Besni Keysun ve Besni Kızılilin ovalarında toplam 650 bin 102 dekar tarım arazisinin sulanması sağlanacaktır. Ayrıca Kahramanmaraş'a ilave içme suyu takviyesi yapılacaktır. Baraj ve diğer bileşenlerinin tamamlanması ile bölgede yapılacak sulu tarım ile birlikte inşallah ülkemiz ekonomisine yıllık 280 milyon TL katkı sağlanmasını hedeflemekteyiz."

Kaya Yıldız, Besni- Gölbaşı İçmesuyu İsahe Hattı inşaatında çalışmaların devam ettiğini aktararak, "Proje ile Erkenek kaynağından alınacak su 134 kilometre uzunluğundaki isale hattı vasıtasıyla Gölbaşı ve Besni ilçe merkezleri, 4 belde, 11 köy ve Gölbaşı OSB'nin yıllık 15,61 milyon metreküp içme suyu verilecektir. " ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilişim