Görgel, "Kahramanmaraş'ın 100 Yılına Hizmet Edecek Projelerimiz Var" Görgel, "Kahramanmaraş'ın 100 Yılına Hizmet Edecek Projelerimiz Var"

Salgın sürecinde alınan tedbirler kapsamında sohbet programlarını çevrimiçi olarak sürdüren TYB Kahramanmaraş Şubesi, bu haftaki sohbet programını TYB Şeref Başkanı D. Mehmet Doğan ve şube üyelerinin iştirakiyle “D. Mehmet Doğan ile Hasbihal” başlığı altında gerçekleştirdi.

Samimi bir sohbet havasında geçen hasbihal programında D. Mehmet Doğan; salgın sürecinin iktisadi, sosyal ve kültürel boyutları, yayıncılığın ve kültürel faaliyetlerin bu süreçteki durumu hakkında çeşitli değerlendirmelerde bulundu. “İnternet ortamındaki bu tip çevrimiçi programlara her ne kadar alışamasak da bu vesileyle herkesin evine kapandığı malum salgın günlerinde dostlarla hasret giderebilme, farklı şehirlerde olduğumuzdan dolayı görüşemediğimiz dostlarla görüşebilme imkânı da buluyoruz.” diyen Doğan, hayatın en kısa zamanda normale dönmesi temennisinde bulundu. Türkçe’nin en kapsamlı sözlüklerinden biri olan ve daha önce tek cilt halinde çeşitli yayınevlerince onlarca defa baskısı yapılan “Doğan Büyük Türkçe Sözlüğü”, yaklaşık 6 ay süren bir çalışma neticesinde kelimelerin Kur’an harfli yazılışı eklenerek 2 cilt halinde yeniden yayınladıklarını da aktaran Doğan, salgın sürecinde yayınlanan birçok eserde olduğu gibi bu eserin dağıtımında da çeşitli aksaklıklar yaşandığını ve hayatın normalleşmesiyle kültür ve edebiyat alanında yaşanan durgunluğun da son bulmasını umut ettiklerini söyledi.

Programda konuşan Şube Başkanı Fazlı Bayram, salgın sürecinin en kısa zamanda selametle neticeleneceği inancını taşıdıklarını belirterek başta sağlık ordusu olmak üzere devletimizin ilgili tüm birimlerinde bu sürecin sağlıklı bir şekilde atlatılabilmesi adına mücadele eden herkese müteşekkir olduklarını ifade etti.

Geçtiğimiz aylarda yapılan olağan genel kurul ile şube yönetimi olarak görev tazelediklerini, aynı yönetim kadrosuyla hizmetlerine devam ettiklerini aktaran Fazlı Bayram, bayrağı teslim aldıklarından bu yana birçok faaliyete imza attıklarını belirtti. İlk olarak “Kırk Yılın Hikayesi Sempozyumu”nu gerçekleştirdiklerini ve akabinde sempozyumun kitabını bastırdıklarını hatırlatan Bayram, bunun yanında onlarca sohbet programı tertip ettiklerini, Kutadgu Bilig Okumaları düzenlediklerini, Kahramanmaraş Genç TYB’li lise öğrencilerinin matbû, üniversite öğrencilerinin ise internet mecraında dergi çıkarmalarına önayak olduklarını, gençlerin fikir ve edebiyata meyillerini artırmak, onlara bu manada bir istikamet kazandırmak amacıyla çeşitli okuma faaliyetleri icra ettiklerini ve yaşanan salgın sürecinde de faaliyetlerinin bir kısmını internet ortamı üzerinden icra ettiklerini belirtti.

Başkan Fazlı Bayram konuşmasında Şube Kurucu Başkanı Ali Yurtgezen Hoca’nın 15 Temmuz sonrasında yazdığı bazı yazıları şube olarak “Milletimizin Bugünkü Meseleleri/Cemaat-Tarikat-Devlet” adıyla kitaplaştırarak yayınladıklarına değindi ve bu kapsamda yeni bir hikaye kitabının da TYB Kahramanmaraş Şubesi tarafından en yakın zamanda yayınlanacağı müjdesini verdi.

TYB Kahramanmaraş Şube Kurucu Başkanı Ali Yurtgezen, Yazar Ahmet Doğan İlbey, Hikayeci Hasan Keklikçi’nin de katıldığı program, iyi dilek ve temennilerle son buldu.

Editör: TE Bilişim