Hafta sonu gerçekleşen kongrede Baro Başkanı seçilen Av. Muhammet Burak Gül, düzenlenen törenle mazbatasını aldı. Törende konuşan Baro’nun çiçeği burnunda başkanı Gül seçimde söz verdiğimiz gibi etik kurallara uygun davranacaklarına ant içtiklerini söyledi.

Hafta sonu gerçekleşen Baro’nun genel kurulunda seçimi zaferle sonuçlandıran Muhammet Burak Gül ve yönetim kurulu üyeleri dün düzenlenen törenle mazbatasına aldı. Adliye Sarayı konferans salonunda düzenlenen törende mazbatasını Onikişubat İlçe Seçim Kurulu Başkanı Hakim Gülşah Binici’nin elinden alan Gül, uzun bir seçim dönemi yaşadıklarını hatırlatarak şöyle konuştu; “Uzun bir seçim dönemi yaşadık. Seçim çalışmalarımızı yoğunlukla yürüttük. İki aday meslektaş olarak siz meslektaşlarımıza ulaşmaya gayret ettik. Bizler hukukun üstünlüğüne inanan meslektaşlar olarak seçim çalışmaları sırasında da mesleğin ilke ve etik kurallarına uygun olarak seçim çalışmalarını yürüttük. 14 Ekim 2018 günü de yapılan seçimlerde meslektaşlarımızın tercihleriyle de şahsım ve yönetim kurulu disiplin kurulu denetleme kurulu ve Türkiye Barolar Birliğine delegelerimiz seçildiler. 

Bugün burada da sayın hâkimimizden tutanağımızı teslim aldık. Bizler her zaman haktan, hukuktan, adaletten yana bir şekilde görev yapmayı tüm meslektaşlara, tüm seçilen üye arkadaşlarım adına diliyorum. Burada bir kez daha ve şahsımın mesleğe başlarken ettiği yemini bir de sizlerin huzurunuzda tekrar etmek istiyorum. Görevleri esnasında şahsım ve yönetim kurulu denetleme kurulu ve disiplini ve diğer birlik delegelerimizin hukuka ahlaka mesleğin etik kurallarına uygun davranacağımıza namusumuz ve vicdanımız üzerine bir kez daha burada ant içiyoruz.”

Başkan Gül, tüm yönetim organlarında yer alan arkadaşlarıyla toplu fotoğraf çektirerek birlikte hareket edeceklerinin sinyalini verdi.

Editör: TE Bilişim