Pazarcık’ın Memişkahya Köyü’nden 15 yaşında ayrılarak Avrupa’nın yolunu tutan Mehmet Salman (44) küçük yaşlarda iş hayatına atıldı. Çeşitli işlerde çalıştıktan sonra kendi restaurantını açtı ve işletmecilik yaptı. 2006 yılında döner kesme bıçakları üreterek birçok ülkeye ihracat yaptı. Zamanla ürün yelpazesini genişleten Mehmet Salman, şimdilerde ise 50’ye yakın ülkeye döner kesme makineleri, elektronik nargile, derin dondurucu ve güzellik salonlarındaki estetik makinelerini Memo markasıyla ihraç ediyor.

İhracat pazar ağında Türkiye de bulunan Salman, “Çocuk yaşta Avrupa’ya geldim. Çok çalıştım ve mücadele ettim. Bu çalışmamın karşılığına şimdilerde yaklaşık 40 ülkeye ihracat ettiğim makinelerimle alıyorum. Bizler istersek çok şeyi başaracağımızı hem Avrupalılara, hem de kendi toplumumuza gösterdik” dedi.

Kahramanmaraşlı başarılı iş adamı Mehmet Salman, Maraş Ana Haber’e yaptığı açıklamada; “Almanya’nın Karlsruhe şehrinde yasıyorum. 2006 yılından bu zamana kadar döner kesme makineleri üretiyorum. Su an 50 ülkeyi geçti” ifadelerine yer verdi.

Başarını çok çalışmaya borçlu olduğunu kaydeden Salman, şunları söyledi: “Başarının sırrı çalışkan olmak, dürüst olmak, becerikli olmak ve çok çalışmaktan geçiyor. Döner kesme makinelerini ürettim ve piyasaya sundum. Bu sayede fiyatta ve kalitede lider olabildim. Yakın bir zamanda ise yine dönercilerin ve Restaurantların kullanabileceği derin dondurucu dolaplarımızı yaparak piyasaya sunduk. Akabinde de güzellik merkezlerinde kullanılan estetik cihazların üretimine ve ihracatına başladık. Ürünlerimizi Memo markasıyla 50’nin üzerinde ülkeye ihraç ediyoruz.”

Başarmanın bir yolunun da inanmaktan geçtiğini aktaran Başarılı işadamı Salman, gençlere ve girişimcilere şu mesajı verdi: “Buradan gençlerimize ve girişimci insanlara seslenmek istiyorum: Yeter ki isteyin, başaramayacağınız hiçbir şey yoktur. Bizler inandık ve başardık. Bu başarımızı daha ileriye götüreceğimize inanıyorum.”

Kahramanmaraş’ta Drone Denetimleri Yapılacak Kahramanmaraş’ta Drone Denetimleri Yapılacak
Editör: TE Bilişim