İstanbul da faaliyet gösteren Kahramanmaraş ilimizin dernekleri tarafından kurulan MARAŞFED, Milli Mücadelenin 100.yılında çeşitli etkinliklere imza atacak.

Kahramanmaraş basınının İstanbul'daki temsilcisi Eyüp Kadir Kılcı önceki gün MARAŞFED - Kahramanmaraş Dernekler Federasyonunu ziyaret etti. Daha önceden planlı gerçekleşen görüşmede MARAŞFED kurucu genel başkanı Uğur Yinanç, Genel Sekreter İsrafil Bahçe ve ZEKAMDER – Zeytinburnu Kahramanmaraşlılar Dernek Başkanı Necati kalem eşlik etti.

“MARAŞFED 100.Yılında Kahramanmaraş İstiklal Ruhunu İstanbul da Yaşatacak. Yüzüncü Yılda İstanbul Etkinlikleri Programı kapsamında dernekler de Hatm-i Şerif okutulacak. Süt, tarhana çorbası ve ikramlar dağıtılacak, piyesler oynanacak. ”

Bağcılar da Kahramanmaraş Dernekler Federasyonu genel merkezinde gerçekleşen ziyarette MARAŞFED Kurucu Genel Başkanı Uğur Yinanç beyin öğle yemeği ve MARAŞFED’e özgü meşhur Menengiç Kahvesi ikramında başkan; federasyonun kurulduğu günden bugüne yapılan faaliyetler ve çalışmalar hakkında bilgi alışverişinde bulunuldu. Bu yıl Milli Mücadelenin 100.Yılı olması hasebiyle yapılacak ve katılım sağlanacak etkinlikler konuşuldu.

Yinanç konuşmasında; 100.Yılında Kahramanmaraş İstiklal Ruhunu İstanbul da yaşatacağız. Yüzüncü Yılda İstanbul Etkinlikleri Programı kapsamında derneklerimizde Hatm-i Şerif okutulacak. Süt dağıtılacak, Piyesler oynanacak. Derneklerimizin programlarını önümüzdeki hafta hemşehrilerimize duyuracağız.

“Kahramanmaraşlı hemşehrimiz Ahmet NARİNOĞLU Tekirdağ Vali Yardımcısı oldu ”

MARAŞFED olarak Tekirdağ Vali Yardımcılığı görevine atanan eski kaymakamlarımızdan Ahmet Narinoğlu davetleriyle Yüzüncü Yılda Trakya Etkinliklerine katılım sağlayacağız, Biruni Üniversitesinde Öğrenci buluşmamız olacak. Sultangazi, Zeytinburnu ve Bahçelievler de
derneklerimiz de Federasyonumuz Yüzüncü Yılda İstanbul Etkinlikleri yapacak.

“MARAŞFED’İN KENDİ GAYRİMENKULÜNE KAVUŞMASI İÇİN PROJE HAZIRLIĞINDA ”

Genel Başkan Yinanç konuşmasında; İstanbul da önceliğimiz çok amaçlı kullanıma uygun sosyal aktiviteler yapılabilecek, misafirhanesi bulunan yine çok amaçlı konferans salonları olan hatta olmazsa olmaz düğün salonu olacak bir gayrimenkul kazanımı için proje çalışması yapıyoruz. Biz yönetim kurulu olarak projelerimizi hazırlıyoruz. Bu minvalde esnaf ve iş dünyamızın değerlerini, bürokrat ve yöneticilerimizi ziyaret ediyoruz. Projelerimiz hakkında bilgi alışverişinde bulunuyoruz. Federasyona üye derneklerimiz vasıtasıyla üniversite öğrencilerimize burs veriliyor. Sosyal yardımlar konusunda kamu kurumlarımız ile koordineli çalışma yürütüyoruz. Daha çiçeği burnunda bir federasyonuz 13 ay önce kurulduk, dedi.

Başkan Mahçiçek; Hayal bile edilemeyecek hizmetleri birlikte yaptık Başkan Mahçiçek; Hayal bile edilemeyecek hizmetleri birlikte yaptık

Federasyon genel başkanı kuruldukları günden bugüne ses getiren organizasyonlar tertiplediklerini de ifade etti. Geçtiğimiz yıl 12 Şubat kutlamasında Kültür ve Turizm eski bakanımız ve Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal ile Bahçelievler’in halef ve selef
belediye başkanlarının katıldığını sizde oradaydınız muhteşem bir organizasyon olmuştu dedi.

“İstanbul Kahramanmaraş Dernekler Federasyonu MARAŞFED halk ile bütünleşen ve kalıcı değerler üreten bir çatı konumunda ”

Editör notu: MARAŞFED genel merkezinde gerçekleşen ziyaretimizde federasyon genel başkanı Uğur Yinanç Bey görüşmemiz iki saat sürdü. İki saat içerisinde en az 15 telefon geldi 9’u Kahramanmaraşlı hemşehrilerimizin istek, talep ve yardım konusunda istişare görüşmesiydi. Başkan 13 aydır telefonlarımız bu şekilde sekreterimiz başkanım hemşehrilerimiz numaranızı istiyor dediği anda hemen verin diyorum. Ulaşılabilir bir başkan olmak zorundayız. Biz Kahramanmaraş sivil toplum çatı kuruluşlarında daha yolun başındayız. Allah'ın izniyle daha da başarılı olacağız. Başkan çok çalışıyor. Şu sözü söyleyebiliriz; İstanbul’da yaşayan ve her hangi bir sebeple yolu bu şehre düşen hemşehrilerimiz için MARAŞFED onların İstanbul'daki çatı adresidir.

Federasyon ziyaretimizin sonlarına doğru hemşehrimiz İstanbul Büyükşehir Belediyesi Su Ürünleri Hali eski Müdürü Arif İrfan Eker de kahve tadında sohbetimize eşlik etti.

Sosyal medya da aktif olarak var olan MARAŞFED çok yakında web sitesini de çok amaçlı kullanım hizmetine sunacak.

Dipnot: MARAŞFED İstanbul da Kahramanmaraş Derneklerimizin birlikteliğinde tüm Kahramanmaraşlı hemşehrilerimizin şemsiyesi olan bir çatı kuruluştur. İstanbul da Kahramanmaraşlı hemşehrilerimizin ortak paydasıdır. Hep beraber MARAŞFED çatısı altında buluşalım.

Editör: TE Bilişim