Ünal Ateş, Kahramanmaraş'ın en önemli simgelerinden biri olan Tarihi Maraş Kale’nin restorasyonunun bitmesine rağmen neden vatandaşların hizmetine açılmamasına sert tepki gösterdi.

CHP Onikişubat İlçe Başkanı Ateş şunları söyledi:

"Kahramanmaraş Kalemiz yaklaşık 3 yıldan beri kapalı, tadilat yapıldığı söyleniyor. Fakat burada hepinizin de gördüğü gibi bir tabelamız var, tadilatı yaptıran Anıtlar Yüksek Kurulu yapan yüklenici firmanın ismi burada yazıyor.  İşin başlangıç tarihi 20.01.2017 bitiş tarihi tam bir yıl olmuş bugün. Yani bir yıl önce buranın tadilatının bitirilmiş olması ve bu Kale'nin bitirilmiş olup hizmete açılması gerekmekteydi. Bir yıldan beri burası kapalı. Defalarca kez basında yer almasına rağmen bu kentin yetkililerinin, milletvekillerinin, yöneticilerinin bu konuyla ilgili dikkati çekilmelerine rağmen yetkililerden bir tek ses ve seda çıkmıyor, konuyla ilgili bir tek açıklama gelmiyor. Gördüğünüz gibi Kale'nin kapısı kapalı, kilitli. Kale'nin kapısı niye kilitli olur, Kale niye demir parmaklıklarla kapatılır. Burda bir inşaat çalışması varsa bu halktan niye gizlenir. Eğer emniyet için bunu aldıklarını söylüyorlarsa, buraya bir kapı koyarlar, buraya bir kulübe koyarlar bekçi oturur. Gelmek isteyene der ki "Burası inşaat sahası, buraya giremezsiniz." Eğer kapı kapalı ve anahtarlar da kimde olduğu belli değil bir kilitle kaleye çıkış tamamen kapatılmışsa bunun içinde bir bit yeniği var demektir.

Eğer Saklanacak ve Gizlenecek Bir İşlem Yoksa Bu Kapı Derhal Açılmalıdır

Kahramanmaraş Kalesi'ni gezmeye gelen turistler, çevre illerden insanlar, Kale'yi merak eden insanlar buraya geldiklerinde bu demir parmaklıklarla karşılaşmak durumunda kalıyor. Biz bu Kale'nin içerisine bugün gireceğiz arkadaşlar. Ben CHP Kahramanmaraş Onikişubat ilçe başkanı olarak, bir muhalefet partisinin ilçe başkanı olarak orada ne yapılıyor görmek istiyorum. Belediye Meclis üyelerimiz buradalar. Bizle bu Kale'deki çalışmaları görmek istiyoruz. Neyin saklandığını, neyin gizlendiğini görmek istiyoruz. Eğer saklanacak ve gizlenecek bir işlem yoksa bu kapı derhal açılmalıdır. Buradan başta iktidar milletvekilleri olmak üzere Kahramanmaraş'ın yöneticilerine ve özellikle de Anıtlar Yüksek Kurulu'na ve Kültür Müdürlüğü'ne çağrıda bulunuyorum. Bu konu ile ilgili derhal halkı aydınlatacak bir açıklama yapın. Eğer bu konu ile ilgili halkı aydınlatacak bir açıklama yapmaz iseniz zan altında kalırsınız

Öncelikle yetkililerden bir açıklama bekliyorum. Eğer bir hafta içerisinde Kale ile ilgili insanları ve bizi tatmin edecek bir açıklama yapılmaz ise tüm vatandaşları alır gelir bu kapının önüne yığarım. Bu kapıyı da kırar o Kale'nin içerisine girerim. Bir hafta yetkililere, bu kentin seçilmişlerine, bu kenti idare edenlerine mühlet veriyorum. Bir hafta içerisinde bizi, basını, kamuoyunu, halkı; aydınlatacak, tatmin edecek bir açıklama yapmazlar ise bu kapıyı kırıp içeri gireceğiz ve orada neler olup bittiğine bakacağız."

AK Parti İletişim ofisi duyurdu; Tarihi Kahramanmaraş Kalesi kısa sürede ziyarete açılacak!

Editör: TE Bilişim