Onikişubat ilçesi Hacı Bayram Veli Mahallesi'nde yaşayan Fatma Turaç (52), hem sokağa çıkma yasağı hem de berberlerin kapalı olması nedeniyle saçı uzayan kayınbabasını tıraş etmek istedi.

Turaç, evlerinin bahçesinde eline aldığı saç kesme makinesi ile kayınbabası Derviş Turaç’ın (82) uzayan saçlarını kesti.
Sosyal medyada paylaşılan fotoğraflar beğeni topladı.

--------------------------------------------------------

Kahramanmaraş’ta 392 lira para cezası yiyen kadın gazetecilere hakaret etti

Covid-19 salgını nedeniyle yetkililer, ısrarla vatandaşları evde kalmaları yönünde çağrıda bulunurken; Kahramanmaraşlı vatandaşların, bu çağrıya çok da uymadığı görülüyor. Birçok vatandaş ise polis kontrolüne takılarak ceza yiyor.

Kahramanmaraş'ta polis ekipleri koronavirüs tedbirleri doğrultusunda denetimlerini sürdürüyor. Özellikle sokağa çıkma yasağı olan 20 yaş altı ve 65 yaş üstü vatandaşları belirlemek için kimlik kontrolleri yapan polis ekipleri, aynı zamanda vatandaşları sosyal mesafeye uymaları konusunda uyarıyor. Bazı vatandaşlar, polise yardımcı olurken bazıları da olay çıkarıyor.

Polis denetimlerinin yapıldığı noktalardan biri olan Trabzon Bulvarı'nda 14 yaşındaki kızıyla dışarı çıkan N.E. de polise zorluk çıkaranlardan oldu.

Toptaş: “Onikişubat’ı Hemşehrilerimizle Birlikte Ayağa Kaldıracağız” Toptaş: “Onikişubat’ı Hemşehrilerimizle Birlikte Ayağa Kaldıracağız”

Polisin kimlik istemesi üzerine uzun süre polise kimlik vermemek için direnen N.E., polisin ceza yazdığını görünce “Korona mıdır nedir, para soymak için yapılan bir uygulama bu. Devlet sokağa çıkma yasağı veriyorsa çocukların kitaplarını da eve gönderecek” ifadelerini kullandı. Polislerin, “Evinizin yakınında kitapçı yok muydu?” sorusu üzerine de evlerinin yakınında kitapçı olmadığını belirtti.

Kabahatler Kanunu'na göre 392 lira para cezası kesilen N.E., kendisini görüntüleyen gazetecilere, tepki göstererek; “Bunu haberlerde de göreyim, bakın neler oluyor? Sıkıysa bunu haber olarak çıkartın” diye tehditler savurdu.

Editör: TE Bilişim