Daha önce 20’şer kişiden oluşan 5 gruba eğitim veren KABİTEM’in bu dönemki kursiyerleri ise 5’i Makedon olmak üzere, Hatay, Nevşehir, Giresun, Diyarbakır, Amasya, Sinop ve Şanlıurfa’dan itfaiyecilerden oluşuyor. Kafilede Makedon itfaiyeciler için bir de tercüman bulunuyor.

Türkiye Belediyeler Birliği ile işbirliği içerisinde yapılan ve 14 gün sürecek eğitimlerde, kursiyerlere, Büyükşehir İtfaiyesi Eğitmenleri tarafından; yangın, ileri düzey kurtarma, trafik kazaları, kentsel arama, KBRN ve İş Sağlığı-Güvenliği alanlarında pratik ve teorik eğitimler veriliyor. Kursiyerler, iki haftalık eğitimlerinin ardından düzenlenecek törenle sertifikalarını alacaklar.

Büyükşehir İtfaiyesi Dairesi Başkanı Cahit Küçükönder yaptığı açıklamada; günümüzde itfaiyeciliğin teknik bilgi ve donanım da gerektiren profesyonel bir meslek olduğunu, Karacasu’daki eğitim merkezinin liyakatlı personel yetiştirilmesinde önemli işlev gördüğünü ve hedeflerinin ülke genelindeki itfaiyecilerin yanı sıra Balkanlar, Ortadoğu ve Afrika ülkelerinin itfaiyecilerine de hitap etmek olduğunu belirtti.

Editör: TE Bilişim