(MARASPUSULA)-Farklı siyasi partilerde görev yapan Kahramanmaraşlı politkacılar, partilerinde genel başkan yardımcılığına kadar yükselerek eşine az rastlanan bir başarıyla imaza attı. Şimdiye kadar Kahramanmaraş’ın 3 siyasi partide genel başkan yardımcısı bulunuyor.

Kahramanmaraşlı, Mahir Ünal, Ali Öztunç ve Mahmut Yardımcıoğlu, Ak Parti, CHP ve BBP’de genel Başkan yardımcılığına yükselen 3 isim oldu.

Mahir Ünal, partisinde bugüne kadar aldığı bakanlık dahil bir çok görevle Kahramanmaraş’a siyaset arenasında ilkleri yaşantan isim olurken, Ali Öztunç’ta milletvekili olduktan sonra gayretli çalışmalarıyla CHP’de genel başkan yardımcılığına yükselen 2. Kahramanmaraşlı politikacı oldu.

YÖK Başkanı Özvar KSÜ Öğrencileri ile  Sahur Yaptı YÖK Başkanı Özvar KSÜ Öğrencileri ile  Sahur Yaptı

Kahramanmaraş, Bilim İnsanı ve Siyasetçi Yardımcıoğlu’nun Cumhur İttifakının ortaklarından olan Büyük Birlik Partisinde Genel Başkan Yardımcısı olması ile birlikte siyasi arenada daha da güçlendi.

Kahramanmaraş siyasetine güç katan BBP’de Genel Başkan Yardımcısı Mahmut Yardımcıoğlu, siyasete girdikten sonra çok hızlı bir başarı grafiğine imza attı.

İşletme ve Ekonomi Profesörü olan Yardımcıoğlu, BBP Lideri Destici’nin özel isteğiyle parti’de Genel Başkan Yardımcılığı görevine getirildi.

Yardımcıoğlu’nun bu başarısı Kahramanmaraş siyasetine güç katarken, kentin daha ileriye taşınması adına umut vaat eden bir gelişme oldu.

PROF.DR. MAHMUT YARDIMCIOĞLU KİMDİR?

Genel başkan yardımcısı olarak BBP Başkanlık Divanına seçilen Kahramanmaraşlı işletmeci-ekonomist Prof. Dr. Mahmut Yardımcıoğlu, 1975 Kahramanmaraş doğumlu olup, Ekmekçi mahallesi kütüğüne kayıtlıdır.

1997 yılında KSÜ İktisadi ve İdari Bilimker Fakültesi mezunu olan Yardımcıoğlu; 2005 yılında Selçuk Üniversitesi’de finans doktorası yaptı. 2012 yılında muhasebe ve finansman alanında Doçent, 2018 yılında Profesör oldu. Halen KSÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinde öğretim üyesi olarak çalışıyor.

Evli ve iki çocuk babası olan Kahramanmaraşlı işletmeci-ekonomist Prof. Dr. Mahmut Yardımcıoğlu, 18 Ekim 2020 tarihinde yapılan BBP 11. olağan kurultayı sonrasında BBP MKYK üyesi seçilmişti.

Editör: TE Bilişim