Gerek Sosyal Medya’da gerekse spor alanlarında dillendirilen 20 Haziran 2018 günü müjdesi verilen 30 bin kişilik yeni stadyum sözünün bir an önce yerine getirilmesini ve bu konu ile ilgili bir açıklama yapılmasını bekliyor. Verilen müjdenin ardından tam 11 ay geçmesi ile birlikte bu konu ile ilgili bir çalışma başlayıp başlamadığı konusunda bilgilendirme beklenirken buna istinaden Kahramanmaraşspor'un kuruluşunun 50. Yılında temeli atılırsa çok güzel olur düşüncesi barınıyor. Kahramanmaraş’ın tanıtımı için Kahramanmaraşspor’un üst lige ardından süper lige çıkması gerek. Kahramanmaraş ancak bu şekilde tanıtımı olur düşüncesi yer alırken AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal sporla alakalı bulunduğu ortamlarda “Devletimizin yapmaya çalıştığı ve yapması gereken projelere paraleldir. Bu Bağlamda Kahramanmaraş’a bir stadyum sözümüz var” ifadelerini kullandı.

“BİZ ÖNCE PLANLAR SONRA YAPARIZ”

Bir şeyi gerçekleştirebilmek için önce o şeyi planlayıp fizibilitesini yaptıklarını belirten Ünal, "Ben bugün sözü verip oyu alayım, yarın Allah kerim" demeyeceklerini, çünkü yarın bu milletle yüz yüze bakacaklarını söyledi. 16 yıldan beri verdikleri sözlerine yerine getirdikleri için milletin gözünün içine bakarak konuştuklarını vurgulayan Ünal, şehir için planladıkları yeni Kahramanmaraş Stadyumu projelerinin olduğunu ifade etti.

“YENİ MODEL ÜZERİNDE ARAYIŞ İÇERİSİNDEYİZ”

2019 yılı içerisinde buna bütçe ayrılmadığı için başka bir finans modeli üzerine çalışıyoruz ve bu yönde bir arayış içerisindeyiz. Birileri üzüm yemek değil de bağcı dövmek derdinde. Amaçları aslında stadyum yapmak falan değil. Amaçları acaba stadyum üzerinden nasıl dayak atabiliriz bunun peşindeler. Sorundan medet uman bir zihniyet var. Geçtiğimiz günlerde Kulüp Başkanı Fatih Mehmet Ceyhan geldi, Spor Toto Genel Müdürlüğü ile görüştük ve kulübe ciddi bir yardım sağladık. Kahramanmaraşspor hepimizin takımı, desteklememiz gerekiyor” ifadelerine yer verdi.