Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) ailesi, Tarım ve Orman Bakanlığınca 81 ilde eş zamanlı gerçekleştirilen "11 Milyon Ağaç; Bugün Fidan, Yarın Nefes" kampanyası kapsamında düzenlenen programa katılarak, 8 farklı noktada 2 bin fidanı toprakla buluşturdu.

"11 Milyon Ağaç; Bugün Fidan, Yarın Nefes" kampanyası kapsamında Türkiye genelinde 2023 noktada program gerçekleştirilirken, Kahramanmaraş’ta ise kurum ve kuruluşlar ile binlerce gönüllünün katılımıyla 19 noktada 221 bin fidan dikildi.

Başkan Mahçiçek; Hayal bile edilemeyecek hizmetleri birlikte yaptık Başkan Mahçiçek; Hayal bile edilemeyecek hizmetleri birlikte yaptık

Kahramanmaraş il protokolünün hazır bulunduğu en geniş katılımlı program ise Çınarlı Köyü Ağaçlandırma Sahasında gerçekleştirildi. Etkinliğe Vali Vahdettin Özkan, Kahramanmaraş Milletvekilleri Ahmet Özdemir, İmran Kılıç, Sefer Aycan, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, KSÜ Rektörü Prof. Dr. Niyazi Can, il protokolü, kurum-kuruluş temsilcileri, KSÜ personeli, öğrenciler ve çok sayıda gönüllü katıldı.

KSÜ ailesi olarak kampanyaya tam destek verdiklerini belirten Rektör Prof. Dr. Niyazi Can, “Ülkemizin dört bir yanında 2023 noktada gerçekleştirilen bu anlamlı etkinliğe bizde 8 farklı noktada katılarak yaklaşık 2 bin fidanı toprakla buluşturduk. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Yıl boyunca yerleşkelerimizde ağaç dikimi ve bakım faaliyetlerimiz devam edecektir. Peygamber Efendimizin (sav) ‘Kıyamet kopuyor olsa ve birinizin elinde bir fide bulunsa, kıyamet kopmadan onu dikebilirse bunu hemen yapsın.’ hadisinden hareketle doğa ve çevremizi koruma gayretimiz kıyamete kadar devam edecektir.” diye konuştu.

KSÜ ailesi Afşin, Andırın, Dulkadiroğlu, Göksun, Onikişubat, Pazarcık ve Türkoğlu ilçelerinde 8 farklı sahada gerçekleştirilen etkinliklere de katılım sağlayarak destek verdi.

Editör: TE Bilişim