Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Niyazi Can, Kahramanmaraş Simülasyon Eğitim Merkezinde PLC otomasyon sistemleri simülasyonu, CNC simülasyonu ve mobil kaynak simülasyonu eğitimlerinin verileceğini söyledi.

Simülatörler aracılığıyla verilen eğitimler ile gerçek makine kullanımını sırasında öğrenmede meydana gelebilecek iş kazalarının önleneceğini belirten Rektör Can, “Öğrencilerimiz gerçek makinelerde çalışmadan önce güvenli ve sarf malzemeleri olmayan simülasyon sistemlerinde birçok kez uygulama yaparak uzmanlaşacaklar. Gerçek makine ve uygulamalara geçtiklerinde zorlanmadan çalışabilecekler.” dedi.

Kahramanmaraş Simülasyon Eğitim Merkezi içerisinde kurulan 20 kişi kapasiteli bilgisayar laboratuvarında öğrencilerin sektörde kullanılan dijital ve elektronik kumandalı makinelerin kontrollerini en üst düzeyde öğreneceklerini ifade eden Rektör Can, TBMYO’nun teknik altyapısını güçlendirmeye devam edeceklerini söyledi.

Kahramanmaraş’ta Drone Denetimleri Yapılacak Kahramanmaraş’ta Drone Denetimleri Yapılacak

TBMYO’nun yeni hizmet binasına 1 yıl içerisinde kavuşacağı müjdesini veren Rektör Can, “TBMYO’nun Avşar Yerleşkesindeki yeni binasının ihalesini 3 ay önce tamamladık. İnşallah 1 yıl içerisinde tamamlanarak hizmete girecek. Yeni binamızı yeni teknolojik sistem altyapısı ve yeni makinelerle güçlendirerek öğrencilerimizi çağın gereksinimleri ve sektörün beklentilerine uygun olarak yetiştireceğiz. Uygulamaya dayalı eğitimlerle öğrencilerimizin mesleki bilgi ve becerisini geliştirerek mezunlarımızın istihdam edilebilirlik oranlarını daha da yukarılara çekeceğiz.” şeklinde konuştu.

TBMYO Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Erdal Küçükönder de yürüttükleri çalışmalarda desteklerini esirgemeyen Rektör Can’a teşekkürlerini ifade ederek, yeni proje ve teknolojilerle TBMYO altyapısını güçlendirmeye devam edeceklerini söyledi.

“İmalat sanayine teknolojik üretim yöntemlerini bilen, teknolojiyi tam anlamıyla kullanabilen, nitelikli insan kaynağı oluşturacağız.” diyen Küçükönder, “Yapmış olduğumuz proje mesleki eğitime büyük bir ivme kazandıracak, rantabl bir projedir. Teknolojiye gelişime aç olan imalat sanayine büyük bir ivme kazandıracaktır. Ayrıca mezunlarımız, manuel kontrollü makinelerden dijital kumandalı makinelere geçerek çağa ayak uyduran sektörde dijital kumandalı sistemleri de öğrenmiş olacaklar. Kahramanmaraş Simülasyon Eğitim Merkezimizde sunulan eğitimlerle teknik eleman yetiştirme konusunda çevre MYO’lardan birkaç adım daha öne geçmiş bulunmaktayız.” dedi.

KSÜ TBMYO olarak, her türlü yenilik ve gelişmeleri takip edebilen ve değişimlere ayak uydurabilen bir yapıya sahip olduklarına dikkat çeken Küçükönder, “Mevcut projeler ve planlanan projeler ışığında öğrencilerimize, şehrimize ve ülkemize fayda sağlamayı sürdüreceğiz. Türkiye’mize, şehrimize üst düzey teknik eleman yetiştirme, sektöre her konuda öncülük etme, üretim için daima ilerleme, gelişme ve geliştirme için hazırız.” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim