KSÜ Cahit Zarifoğlu Konferans Salonunda gerçekleştirilen Yükseköğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu ile Diyanet Vakfı yurtlarında kalan İlahiyat Fakültesi öğrencilerinin konuşmacı olarak katıldığı panel programı, Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Panel programının açılış konuşmasını üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Niyazi Can yaptı. Panelin hazırlanmasına katkı sunan herkese teşekkür eden, öğrenciler tarafından gerçekleştirilen faaliyetlerin öğrencilerin kişisel gelişimlerine sağladığı katkının önemine değinen Rektör Can, üniversite yönetimi olarak öğrenci odaklı faaliyetleri yaygınlaştırmayı amaçladıklarını ve bu konuda önemli adımlar attıklarını söyledi.

Günümüz dünyasında gençliğin karşılaştığı sorunlara dikkat çeken Rektör Can, “Sorunlarımızın çözümü noktasında Kur’an ve Peygamber Efendimizin sünnetini kendimize rehber edinmeliyiz. Peygamberimizin hayatını iyi okumalı, iyi anlamalı O’nun hayatın her alanını kapsayan kıymetli hadislerine gereken önemi vermeliyiz.” diye konuştu.

Kahramanmaraş İl Müftüsü Celal Sürgeç de kısa bir selamlama konuşması yaparak panelin hayırlara vesile olması temennisinde bulundu.

Açılış konuşmalarının ardından panel oturumuna geçildi. Selahattin Kolay’ın başkanlığında gerçekleştirilen panelde konuşmacı olarak; Emel Demirel, Tayyip Dölek, Özlem Sultan Ülker, Ayşenur Çelik ve Hayrunisa Aygör yer aldı.

Hz. Peygamberin gençlere verdiği önem, insanlığa model gençler, gençlerin günümüzdeki sorunları ve çözüm yollarına ilişkin sunumların gerçekleştirildiği panel oturumunun ardından Yükseköğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Kahramanmaraş Erkek Yurdu öğrencileri tarafından hazırlanan tasavvuf musikisi dinletisi gerçekleştirildi.

Panel programına iştirak eden katılımcılara Kahramanmaraş İl Müftülüğü tarafından Türkiye Diyanet Vakfı Yayınları’ndan çıkan “Peygamberimiz ve Gençlik” isimli kitap hediye edildi.

Editör: TE Bilişim