Fatih Ceyhan’dan belediye personeline yüzde 50 zam müjdesi Fatih Ceyhan’dan belediye personeline yüzde 50 zam müjdesi

Kahramanmaraş Böbrek ve Diyaliz Derneği Başkanı Hanifi Çöplü, nakillerle ilgili olarak Kahramanmaraş'ta Bugün Gazetesine özel açıklamalarda bulundu. Yeni hastane binasına geçmesiyle 2014 yılında tekrar açılan merkez geçtiğimiz aylara kadar nakiller devam etmekteydi diyen Çöplü, ''Doku tipleme bölümü hocasının tayinini isteyerek gitmesiyle nakil merkezi kadavra kısmı immünoloji hocası olmaması nedeniyle nakiller durdu. Bu merkezin önemi şehrimiz için önem arz etmekte çünkü bu merkezde 600 İNSAN BÖBREK NAKLİ OLMAYI BEKLİYOR'' ifadelerini kullandı.

Eğer bu merkez tekrar aktifleşmezse bu kadar insanın zor durumda kalarak sadece ölmeyi bekleyeceğini ifade eden Çöplü, ''Bu sorunun çözülmesi için rektörlük bir hocanın görevlendirmesini yaptı ancak usul gereği 6 ayda 15 canlı nakil yapılması gerekmektedir. Gecen süre zarfında bu sayı tamamlanamadı o nedenle bu sayının tamamlanmasına imkan da yok nefroloji bölümünün bize göre işini tam yapmaması nedeniyle nakil merkezi kapanma durumunda'' dedi.

Çözüm olarak ise şunları kaydetti;

1-Tip fakültesi hocalarından Mehmet Yaşar Özkars hocanın görevi kabul etmesi. Oda iş yükünün çok olması nedeniyle imkansız gibi.

2-Tıp fakültesi yönetiminin hizmet satın alarak kadavra nakillerin başlaması sağlaması

3-Ya da İmmünoloji bölümüne bir hocanın  gelmesi ve İlerde aynı sorunlar tekrarlanmaması için biyokimya hocası göreve başlayarak eğitimini tamamlaması gerekmektedir

Editör: TE Bilişim