Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Tıp Fakültesi 17. Dönem Mezunlarını verdi. Yeni tip Koronavirüs salgını nedeniyle mezuniyet töreni KSÜ Konferans Salonunda temsili yapıldı. KSÜ Tıp Fakültesinde eğitim görerek doktor olmaya hak kazanan 79 öğrenci dijital ortamda da hekimlik yeminlerini etti.

Koronavirüsle mücadele kapsamında yapılan tören tam not alırken, verilen mezuniyet yemeği ise mezuniyet balosuna dönüştü. Temsili tören ve dijital hekimlik yeminin ardından öğrenciler Kahramanmaraş Borusu Hizmet Binası altında bulunan Gümüşhan Restoran’da mezuniyet yemeğine katıldı.

Başkan Okay’dan Gençlere Halı Saha Ve Düğün Salonu Müjdesi Başkan Okay’dan Gençlere Halı Saha Ve Düğün Salonu Müjdesi

Yemeğe, Tıp Fakültesi öğretim üyelerinden Prof. Dr. Hafize Öksüz, Prof. Dr. İlhami Taner Kale ve Doç. Dr. Gözen Öksüz’de katıldı. Mezuniyet gecesinde öğrenciler gönüllerince eğlenirken maske olmaması ve sosyal mesafeye uyulmaması şaşkınlık yarattı. Koronavirüsle mücadelede en büyük savaşı doktorlar verirken, doktorların ve hocalarının olduğu bir ortamda maske ve sosyal mesafeye dikkat edilmemesi tepki çekti. Sadece restoran çalışanlarının maske taktığı görüldü.

Gecenin sonunda ise yemeğe katılan öğrencilerle birlikte hocaları yine maske kuralı ve sosyal mesafeye uymayarak objektife poz verdi. Tüm hekimler vatandaşları maske ve sosyal mesafe konusunda uyarırken, özellikle doktor öğretim üyelerinin kurallara uymadığı gibi öğrencileri de uyarmaması şaşkınlık yarattı.

Sosyal mesafe ve maske kuralının olmadığı mezuniyet yemeğinde ise en son sözü Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Niyazi Can söyleyecek.

Editör: TE Bilişim