Geçtiğimiz ay içerisinde motosiklet kazasında ağır yaralanan ve yoğun bakım destek ünitesine bağlı olarak yaşayan 13 yaşındaki Erkan Zorba’nın beyin ölümü gerçekleşti. Zorba’yı genç yaşta kayıp eden ailesi çocuklarının organlarını bağışlayınca böbrekleri Kahramanmaraş’ta iki hastaya, karaciğeri ise Adana bir hastaya nakledildi.

Küçük yaşta motosikletten düşme sonucu ağır yaralanan ve kaldırıldığı hastanede yoğun bakım ünitesinde kaldıktan sonra beyin ölümü gerçekleşen 13 yaşındaki Erkan Zorba’nın organları hastalara umut oldu. KSÜ Tıp Fakültesi Cerrahi Tıp Bilimleri Bölümü Genel Cerrahi Anabilim Dalı öğretim üyelerinden Prof. Dr. Fatih Yüzbaşıoğlu ile Prof. Dr. İlhami Taner Kale saatler süren operasyon sonucunda böbrekleri aldı.

Böbreklerden biri yaklaşık 1 yıldır diyaliz hastalığının pençesine düşen 17 yaşındaki Sevda Keklik’e, diğer böbrek ise 10 aydır diyaliz tedavisi gören 18 yaşındaki Ayşenur Alma’ya nakledildi. Aynı gün yine genç bir isim de pençesine düştüğü hastalıktan kurtuldu. Baba Teşvik Kıraç diyaliz hastalığının son aşamasında olan 18 yaşındaki oğul Melih Kaan Kıraç’a böbreğini vererek oğluna bir kez daha hayat verdi.

Pençesine düştüğü diyaliz hastalığından nakil olarak kurtulan ve dernek kurarak kendisi gibi hastalara yardımcı olan Kahramanmaraş Böbrek Diyaliz Hastaları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Hanifi Çöplü, yakından takip ettikleri nakilleri hastalar açısından sevindirici olarak değerlendirdi.

Tıp Fakültesi Hastanesi organ nakil bölümünde yaşanan bazı aksaklıklara da vurgu yapan Çöplü üniversite yönetimine dilekçe ile bilgi verdiklerini, nakil merkezinde eksikliklerin giderilmesi ve ekip ruhunun oluşması için yönetimden haber beklediklerini de ifade etti.