Yapılan açıklamada; Suriye’nin İdlib kentinde terör unsurlarını etkisiz hale getirmek, ülkemize yönelik tehditlere son vermek ve bölgenin huzurunu temin etmek amacıyla görev yapan kahraman askerlerimize yönelik Suriye rejim güçleri tarafından düzenlenen kalleş saldırı yüreklerimizi yangın yerine çevirmiştir. Üzüntümüz, acımız tarifsizdir. Bununla birlikte biliyor ve inanıyoruz ki Türkiye Cumhuriyeti Devleti bu acıların bedelini fazlasıyla ödetecek kuvvet ve kudrettedir.

Cenâb-ı Hak, başta İdlib olmak üzere vatanın dört bir yanında milletimizin huzur ve güvenliği için vazife yapan Mehmetçiklerimizi ve tüm güvenlik güçlerimizi muhafaza eylesin.

Cenâb-ı Hak, bu uğurda şehadet şerbeti içen kardeşlerimizin makamlarını âlî kılsın, yakınlarına ve aziz milletimize sabır ve metanet ihsan etsin, yaralılarımıza acil şifalar versin.

Bizler Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Ailesi olarak kalbimizde derin bir yara açsa da bu menfur saldırının birlik ve beraberlik şuurumuzu daha da kuvvetlendireceği, saflarımızı daha da sıklaştırmamıza vesile olacağı, bilim ve teknoloji üretme misyonumuzdaki azim ve kararlılığımızı bir kat daha artıracağı inancıyla her hal ve şart altında Türk milletinin hizmetinde olduğumuzu, devletimizin alacağı her kararı desteklediğimizi bu vesileyle tekrar hatırlatır, kahraman ordumuza muzafferiyetler dileriz.