Fatih Ceyhan’dan belediye personeline yüzde 50 zam müjdesi Fatih Ceyhan’dan belediye personeline yüzde 50 zam müjdesi

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Senatosu ve Yönetim Kurulu haftalık olağan toplantısını Andırın’da gerçekleştirdi.

Rektör Prof. Dr. Niyazi Can başkanlığındaki KSÜ Senatosu ve Yönetim Kurulu, Andırın Meslek Yüksekokulunun bulunduğu Andırın Yerleşkesinde toplanarak üniversite gündemindeki konuları görüştü.

Andırın’da gerçekleştirilen toplantı vesilesiyle Rektör Can ve üniversite üst yönetimi, Andırın Meslek Yüksekokulu akademik ve idari personeli ile bir araya geldi. Yerleşkenin mevcut durumunu yerinde görerek incelemelerde bulunan Rektör Can, Andırın Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Kenan Sinan Dayısoylu’dan fiziki şartlar ve yürütülen akademik çalışmalara ilişkin bilgi aldı.

KSÜ Yönetimi Andırın ziyareti kapsamında Andırın Belediye Başkanı Ahmet Doğan’ın ev sahipliğinde Haştırın Park Otelde verilen öğle yemeğine katıldı. Yemekte Andırın Belediyesi ile yürütülebilecek potansiyel işbirliği konuları ele alındı. Rektör Can, yemek sonrası bir konuşma gerçekleştirerek Andırın Meslek Yüksekokuluna verdikleri destek için Andırın Kaymakamlığı, Andırın Belediyesi ve ilçe halkına teşekkür etti.

Üniversitemiz ilçe yerleşkelerinde verilen eğitimin kalitesinin iyileştirilmesi noktasında merkez yerleşkelerde yürütülen çalışmaları aynı ölçüde ilçelerde de gerçekleştirdiklerini ifade eden Rektör Can, “Bu kapsamda ilçelere ziyaretler gerçekleştirerek ihtiyaçları yerinde görüyoruz. Yaptığımız ziyaretlerde bölgenin ihtiyaçları hakkında da bilgiler edinerek bu doğrultuda yeni bölümler açıp bölgenin ihtiyaç duyduğu alanlarda meslek profesyonelleri yetiştiriyoruz.” diye konuştu.

Yemek programının ardından KSÜ Yönetimi, ilçe protokolü ile birlikte Minareli Köprü’yü ziyaret etti. 360 metre uzunluğunda ve 100 metre yüksekliğindeki köprüyü gezen Rektör Can ve üniversite yönetimi köprünün çizimini gerçekleştiren Andırın Belediyesi Eski Başkanı Baki Tezcan’dan bilgi aldı.

KSÜ Yönetimi daha sonra Andırın’da yer alan tarihi öneme sahip Azgıt Kalesi’ni gezdi. Kale ve Andırın yöresinin tarihine ilişkin Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Özkarcı ile Andırınlılar Derneği Başkanı ve Kahramanmaraş Tarih Kültür ve Turizm Platformu Başkanı Ahmet Kolutek tarafından bilgilendirme sunumu gerçekleştirildi.

Editör: TE Bilişim