Toplantıda Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesinin son durumu hakkında bilgilendirmeler yapılırken, geçtiğimiz yıl KSÜ'nün lisans programlarında yüzde 84 olan tercih edilme oranının, bu yıl yüzde 92'ye çıktığı da belirtildi. Rektör Can, yapılan tanıtım çalışmalarının bunda büyük etkisinin olduğunu söyledi.

Bu yıl 21 lisans ve önlisans programlarını devreye geçirdiklerini belirten Rektör Niyazi Can, ''Bilimsel anlamda, fiziksel manada üniversiteyi ileri götürecek kongre ve kültür merkezi ekimde faaliyete geçecek. Uluslararası kongre yapacak birimler devreye geçiyor. Şehrin en büyük konferans salonu olacak. Camimizi yeni döneme yetiştirmeye çalışıyoruz'' dedi.

DOĞAKA ile yaptıkları çelik metal eşya projesiyle ilgili olarak müjde veren Rektör Can, ''Fizibilite çalışması onaylandı ve teknoloji bakanımızda'' dedi. Teknokentin bilişim teknolojileri alanında ilk 500 firma arasına girdiği de öğrenildi.

Basın mensuplarının Diş Hekimliği Fakültesiyle ilgili olarak sordukları soruya ise Niyazi Can, ''Fakülte yaptırmak için hayırsever arıyoruz'' diye konuştu.

HABER: ÖMER FARUK SALMAN