Erasmus+ Sport Small Collaborative Partnerships kapsamında Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu (BESYO) Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ökkeş Alpaslan Gençay’ın koordinatörlüğünü yürüttüğü Görme Engelliler İçin Dart Projesi (DARTS4BLIND) ilk toplantısı (Kickoff Meeting) BESYO’da yapıldı. Toplantıya Macaristan’dan Budapest Association for International Sports, Hırvatistan’dan Rijeka Sport Association For Persons With Disabilities, ve Portekiz’den Municipality of Lousada adına proje ortaklarımız katılırken İtalyan COPERHABILE temsilcileri ülkemizin bu ülkeye geçici giriş yasağı koyması (Covid-19 nedeniyle) nedeniyle katılamadı.

Rektör Prof. Dr. Niyazi Can, BESYO’daki programın ardından katılımcıları makamında kabul ederek bir süre görüştü.

Ziyaret kapsamında Hırvatistan temsilcisi ve Görme Engelliler Bowling Dünya Şampiyonu Ivan Kombol görme engelliler için geliştirilen dart sporunun ilk uygulamasını KSÜ Senato Toplantı Salonunda gerçekleştirdi. Geliştirilen bu sporun kendilerinin dünyasına önemli bir değer kattığını ifade eden Ivan Kombol, projeyi işitince ülkesinden Kahramanmaraş’a kadar merakla ve heyecanla geldiğini belirtti.

Bu sporun tanıtımının ve uygulamasının ülkesinde başlatılması için oldukça heyecanlandığını belirten Ivan Kombol, projeye desteklerinden ötürü başta Rektör Prof. Dr. Niyazi Can olmak üzere proje koordinatörü Prof. Dr. Ökkeş Alpaslan Gençay ve emeği geçenleri tebrik etti.

DARTS4BLIND projesi ortaklarını şehrimizde ve üniversitemizde ağırlemektan duyduğu memnuniyeti dile getiren Rektör Can, dezavatajlı bireylerin sosyal hayatın her alanında var olması için üniversite olarak üzerimize düşen her türlü sorumluluğu yerine getiridiklerini ifade etti.

Üniversite olarak dezavantajlı vatandaşlarımızın ve öğrencilerimizin en iyi hizmeti alabilmesi için fiziki altyapı çalışmalarını önemli ölçüde tamamladıklarını ve Yüksek Öğretim Kurulu tarafından ‘Engelsiz Üniversite’ ödülüne layık görüldüklerini hatırlatan Rektör Can, dezavantajlı bireylerin önlerine konulan engeller kaldırılınca büyük başarılara imza attığını belirterek, üniversite olarak bu kapsamdaki her türlü projeye destek vermeye hazır olduklarını söyledi.

Ziyaretin anısına Prof. Dr. Ökkeş Alpaslan Gençay, Rektör Prof. Dr. Niyazi Can’a DARTS4BLIND projesi adına bir flama hediye ederken, Rektör Can da proje ortaklarına Kahramanmaraş geleneksel el sanatlarının en güzel örneklerinden olan oyma ceviz sandık hediye etti.