KSÜ Cahit Zarifoğlu Konferans Salonunda gerçekleştirilen seminer programı, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğrencisi Halil Solak’ın müzik dinletisi ile başladı.

Eğitim Fakültesi öğretim elemanları, idari personel ve 1. sınıf öğrencilerinin katılımıyla gerçekleştirilen seminerin açılış konuşmasını üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Niyazi Can yaptı.

Eğitim Fakültesine kayıt yaptırarak öğretmenlik mesleği eğitimine ilk adımı atan öğrencileri tebrik eden Rektör Can, başarı dileklerini ifade ederek ‘KSÜ’ye hoş geldiniz’ dedi.

Bizi biz yapan değerlerden uzaklaşan toplum yapısının günümüzün en önemli sorunlarının başında geldiğini ifade eden Rektör Can, bu duruma neden olan en önemli etkenlerden birinin de etkili eğitim-öğretim eksikliği olduğunu belirtti.

Toplumun yeniden inşası ve köklerimizdeki güzelliklerin yeniden dirilişi için eğitimcilere büyük görevler düştüğünün altını çizen Rektör Can, “Bizler siz öğrencilerimizle birlikte öğrenecek, gelişecek ve geliştireceğiz. Köklerimizdeki değerlerimize sahip çıkarak toplumu yeniden diriltecek, birlikte dirileceğiz.” diye konuştu.

KSÜ olarak öğretmenlik eğitiminde yepyeni bir model olan ‘Kuramı Uygulamaya Taşıyabilen Okuryazar Lider Öğretmen Yetiştirme Modeli’ni 2018-2019 Eğitim-Öğretim Yılı itibariyle hayata geçirdiklerini ifade eden Rektör Can, “Yeni oluşturduğumuz bu modelle KSÜ Eğitim Fakültemiz Türkiye çapında konuşulan öncü eğitim fakültesi olacak.” dedi.

Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nail Yıldırım ise ‘Kuramı Uygulamaya Taşıyabilen Okuryazar Lider Öğretmen Yetiştirme Modeli’nin aşamalarına ilişkin öğrencileri bilgilendirdi. Dekan Yıldırım, ilk kez uygulamaya konulan modelle eğitimle ilgili bütün alanlarda çalışabilecek donanımda, lider vasıflı ve topluma model olacak öğretmenler yetiştirmeyi hedeflediklerini söyledi.

Açılış konuşmalarının ardından Eğitim Fakültesi personeli Emine Varki, KSÜ Psikolojik Danışma Biriminden Psikolog Şeyma Çiftçi ve Psikolog Mesut Mercan, Öğrenci Toplulukları Birim Sorumlusu Yavuz Özal ve Kahramanmaraş Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polis Şube Müdürlüğünden Polis Memuru Mustafa Çot, çalışma alanlarına ilişkin öğrencileri bilgilendirirken Öğr. Gör. Şerife Durna ‘Değişim Programları’, ‘Avrupa Birliği Gençlik Projeleri’ ve ‘EURODESK’ konularında sunum yaptı.

Bilgilendirme seminerinin ardından Dekan Yıldırım ve Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcıları Dr. Öğretim Üyesi Ramazan Yirci ile Dr. Öğretim Üyesi Reyhan Ağçam, öğrencilerin sorularını cevaplandırdılar.

Editör: TE Bilişim