Mezuniyet töreni, üniversitenin Aşar Kampüsü'ndeki stadyumda yapıldı. Öğrenci ailelerinin ilgi gösterdiği töreninin ilk dakikalarında yağmur yağmasıyla, katılımcılar spor salonuna alındı. Törende salonda bulunanlara hitap eden Rektör Prof. Dr. Niyazi Can, mezun öğrencileri kutlayarak, bundan sonraki hayatlarında sağlıklı, mutlu ve huzurlu bir hayat diledi. KSÜ'nün 27 yıllık köklü, toplumun ve çağın gereksinimleri doğrultusunda kendini sürekli yenileyen ve her geçen gün büyümeye devam eden bir üniversite olduğunu ifade eden Can, yeni eğitim-öğretim yılında öğrenci adaylarını KSÜ'ye davet etti.

Konuşmanın ardından 2018-2019 Akademik Yılı birincisi ziraat fakültesi öğrencisi Hamdi Aslan, ikincisi iktisadi ve idari bilimler fakültesi öğrencisi Bekir İnciroğlu ve üçüncüsü ilahiyat fakültesi öğrencisi Ayşenur Güllü'ye Rektör Prof. Dr. Niyazi Can ve yardımcıları tarafından plaket ve ödülleri verildi.

Mezuniyet törenine destekte bulunan Spark Vakfı ve Alpedo Kervan Lezzet Grubu yetkililerine de katkılarından dolayı teşekkür plaketinin verildiği törende yapılması planlanan birçok etkinlik iptal edilirken, Rektör Can, konserin Eylül ayında gerçekleştirileceğini söyledi.

Tören, mezuniyet yemininin edilip kep atılmasıyla sona erdi.