İki yıldır kontenjan verilmeyen Tekstil Mühendisliği Bölümüne Rektör Can, KMTSO yönetimi ve Kahramanmaraş siyaset ve iş dünyasının destekleriyle yeniden kontenjan açılmasıyla birlikte 2019-2020 Akademik Yılında kayıt yaptıran 14 öğrenci açılış dersini Rektör Can ve Başkan Zabun’un katılımıyla işlediler. Tekstil Mühendisliği 1’inci sınıf öğrencilerinin tanışma toplantısı niteliğindeki ilk dersine Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Ünsal, Tekstil Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Yasemin Korkmaz, KMTSO Yönetim Kurulu Üyesi Ertuğrul Korkut Tanrıverdi ve Tekstil Mühendisliği Bölümü öğretim elemanları katıldı.

Tekstil şehri Kahramanmaraş’ta Tekstil Mühendisliği Bölümünü siyaset ve iş dünyasının desteği ve Yükseköğretim Kurulunun onayıyla yeniden aktif hale getirdiklerini ifade eden Rektör Can, “Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odamızın öğrencilerimize burs desteği var. Ayrıca mezun olacak öğrencilerimize de istihdam noktasında destek sözleri var. Kendilerine verdikleri destek için teşekkür ediyorum. Biz Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi olarak Türkiye’nin en iyi Tekstil Mühendislerini yetiştirmede iddialı ve kararlıyız.” diye konuştu.

Başkan Mahçiçek; Hayal bile edilemeyecek hizmetleri birlikte yaptık Başkan Mahçiçek; Hayal bile edilemeyecek hizmetleri birlikte yaptık

Eğitimde uygulamaya daha fazla yer veren intörn mühendislik uygulamasıyla sektörü tanıyan ve sektörün ihtiyaçlarına cevap verebilen tam donanımlı mühendisler yetiştirdiklerini belirten Rektör Can, üniversite ve sanayi işbirliğini en üst düzeyde tutarak şehrimize ve ülkemize katma değer sağlamanın gayreti içerisinde olduklarını söyledi.

Tekstil sektörünün Türkiye’nin kalkınma sürecinin baş aktörlerinden biri olduğunun altını çizen KMTSO Başkanı Zabun ise Kahramanmaraş tekstil sektörünün genel durumuna ilişkin bilgileri paylaştı. Genç tekstil mühendislerinin sektöre katılım ve katkılarının son derece önemli olduğunu vurgulayan Başkan Zabun, yeni akademik yılın hayırlı olması temennisinde bulundu.

Tekstil Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Yasemin Korkmaz da bölüm hakkında bilgiler vererek, bölüme yeniden öğrenci alınması sürecinde katkı sağlayan üniversite ve fakülte yönetimi ile sektör temsilcilerine teşekkürlerini sundu.

Tekstil Mühendisliği Bölümü öğretim elemanları fakülte ve bölümün sahip olduğu teknolojik ve bilimsel altyapıya ilişkin bilgilendirmelerde bulundu. Tekstil Mühendisliği Bölümüne kayıt yaptıran öğrenciler ise bölümde eğitim alacak olmaktan duydukları memnuniyeti dile getirerek, kendilerine bu ortamı hazırlayan üniversite yönetimine ve burs desteği sağlayan KMTSO’ya teşekkürlerini ifade ettiler.

2019-2020 Akademik Yılı itibariyle 500 lira burs desteği sağlanan Tekstil Mühendisliği Bölümü öğrencilere mezuniyet sonrası istihdam konusunda da destek sağlanacak.

Editör: TE Bilişim