KSÜ Rektörlük Makamında gerçekleştirilen ziyaret kapsamında DAKİK Öğrenci Topluluğu Akademik Danışmanı ve Yabancı Diller Yüksekokulu Müdür yardımcısı Okutman Mustafa Çakır, topluluk faaliyetlerine ilişkin Rektör Deveci’ye bilgi verdi. Çakır, DAKİK Öğrenci Topluluğu olarak topluluğa eğitim desteği veren KSÜ Sivil Savunma Birimi ile ortaklaşa seminerler, konferanslar ve tatbikatlar düzenlediklerini, yabancı dil hazırlık sınıflarında eğitim gören öğrencileri bu topluluğa dâhil ederek daha çok öğrencilere ulaştıklarını söyledi.

KSÜ Sivil Savunma Uzman Vekili Mustafa Demir ise birim faaliyetlerine ilişkin Rektör Deveci’ye bilgilendirme sunumu yaptı. Demir, üniversitemize bağlı olarak tamamen gönüllülerden oluşan KSÜ DAKİK’in kurulması, uzman arama kurtarma ekiplerinin kurulup teşkilatlandırılması, doğal afet, arama-kurtarma, yangın, ilk yardım, kimyasal, biyolojik, radyoaktif, nükleer tehlikeli maddeler gibi görevleriyle ilgili konularda her türlü eğitimlerinin yaptırılması, arama kurtarma malzemeleri ile giysilerinin alınması ve yer sağlanması hususunda Rektör Deveci’den destek talebinde bulundu.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Rektör Deveci, üniversite olarak Kahramanmaraş’ın bilim ve eğitim alanında daha ileri seviyeleri yakalamasını ilke edindiklerini, üniversite personel ve öğrencilerinin afet ve acil durum konusunda bilgilendirilmesi, eğitilmesi ve en yeni gelişmeleri takip etmesi için destek vermeye her zaman hazır olduklarını ifade etti.

Rektör Prof. Dr. Durmuş Deveci, DAKİK Öğrenci Topluluğu üyelerine çeşitli hediyeler takdim etti.

Editör: TE Bilişim