Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesine yaklaşık 3 yıl önce yapılan çarşı halen ruhsatsız çalışıyor. Eski Rektör Durmuş Deveci döneminde temeli atılan çarşının mevcut durumunu KSÜ Rektör'ü Niyazi Can'a sorduk. 

GELDİĞİMİZDE BU SORUN VARDI

Geçtiğimiz günlerde düzenlenen basın toplantısında konuşan Rektör Niyazi Can, Göreve gelmesi ile birlikte bu sorunu kucağında bulduğunu belirtti. Rektör Can, şöyle konuştu; ''Çarşı ile ilgili bir sıkıntı var. Orada ki eksikliklerle beraber imzalar atılmış. Şimdi bununla ilgili bunu yapanları sıkıştırıyoruz. Orası çok ortaklı, 15-16 tane ortağı var. Herkes birbirinin üzerine atıyor. Ben bu hafta iki kişi ile görüştüm. 'Belediyeye ödemeniz gereken cüzi bir miktarda para var. Bu parayı lütfen ödeyin ve konuyu temize çıkaralım' dedim.'' 

ORTAKLAR ÇARŞIDAN İFLAS ETMİŞ

Rektör Can, ortaklardan ikisi ile görüştüğünde, ''Bu çarşı bizi iflas ettirdi. Çarşıdan zarar ettik. Biz Adana'da oturuyoruz. Kahramanmaraş'a gelecek otobüs paramız dahi yok.'' dediklerini söyledi. Belediyeye ruhsat parasının ödenmesi için sıkıştırdığını belirten Rektör Can, ''O cüzi paranın ödenmemesi halinde hem üniversitemizde hem de şehirdeki o dükkanlarla ilgili algı değişmeyecektir. Buraların kiraya verilmemesine de sebep oluyor. Orası temize çıkarsa daha çok insan rağbet edecektir'' dedi.  

Editör: TE Bilişim