KMTSO Toplantı Salonunda yapılan toplantının moderatörlüğünü KMTSO Genel Sekreteri M. Akif Pakdil yaparken, Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) Müdürü Ali Yüce, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) İl Müdürü Gülden Uslu, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdürü Harun Akbalaban ve Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı (DOĞAKA) İl Koordinatörü Yusuf Köleli işletmelere sunulan destekler hakkında bilgi verdi.

Toplantıda, Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) Müdürü Ali Yüce KMTSO üyelerine bir sunum yaparak İŞKUR’un sunduğu teşvikler ile aktif işgücü programları ve kısa çalışma ödeneği konularında bilgiler verdi.

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) İl Müdürü Gülden Uslu ise 10 ayrı başlık altında sunulan KOSGEB destek programları ve acil destek kredisi gibi finansman destekleri ile laboratuvar destekleri hakkında detaylı sunumlar yaptı.

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdürü Harun Akbalaban da SGK tarafından uygulanan istihdam desteklerine değinerek, İlave İstihdam Teşviki, 5 Puanlık MYÖ Sigortası Teşviki, +6 Puanlık MYÖ Sigortası Teşviki, 5 Puanlık GSS Teşviki ve Yatırım Teşviki konularında bilgilendirmede bulundu.

Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı (DOĞAKA) İl Koordinatörü Yusuf Köleli ise DOĞAKA 2019 Yılı Mali Destek Programları hakkında bilgi vererek İmalat Sanayisine Yönelik Mesleki Eğitimin Geliştirilmesi Mali Destek Programı, Bölge İçi Gelişmişlik Farklarının Azaltılması Mali Destek Programı ve Seracılığın Geliştirilmesi Mali Destek Programı konularını içeren sunumlar gerçekleştirdi.

Toplantı, katılımcılardan gelen soruların cevaplanması ile tamamlandı.

Editör: TE Bilişim