Pazarcık ve Çağlayancerit ilçelerinden Kıbrıs’a narenciye toplamak için giden ancak koronavirüsün dünya genelinde yayılmasıyla ülkede mahsur kalan tarım işçileri, geçtiğimiz günlerde TBMM İçişleri Komisyonu Başkanı ve AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Celalettin Güvenç’ten yardım istemişlerdi.

Yardım talebinin ardından Dış İşleri Bakanlığı ile temasa geçen Güvenç, işçilerin Türkiye’ye dönmesi için Dış İşleri Bakan Yardımcısı Yavuz Selim Kıran’dan talepte bulundu.

Bu görüşmenin ardından kısa süre sonra 200’ü Kahramanmaraşlı 500 tarım işçisi Dış İşleri Bakanlığı’nca Türkiye’ye getirildi. Yurda dönen Kahramanmaraşlı tarım işçilerinin Adıyaman’da karantinaya alındığı öğrenildi.

GÜVENÇ, TEŞEKÜR

Tarım işçilerinin Türkiye’ye döndüğünü müjdeleyen Celalettin Güvenç,“Günü güzel bir haberle taçlandıralım: Kuzey Kıbrıs’taki tarım işçilerimizden 200’ü hemşehrim olmak üzere 500 vatandaşımız şu an deniz yoluyla ülkemize geliyor.

Başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere operasyonu büyük bir ilgi, sabır ve dikkatle yürüten Dış İşleri Bakan Yardımcımız Yavuz Selim Kıran’a işçilerimiz, aileleri ve şahsım adına binlerce teşekkür ediyorum” dedi.