Eski Milli Eğitim Müdür Yardımcılarından Abdülhakim Eren’in Divan Başkanlığı yönetiminde geçtiğimiz hafta sonu Olağan Genel Kurul toplantısını yapan Kahramanmaraş Türk Ocağı Şubesi, hem üç yıllık faaliyetlerini, hem de daha çok şey yapmanın yollarını konuştu.

Genel Kurula hitap eden Başkan Kemal Yavuz, dünyadaki etkin ve egemen faktörlerin millî kültürleri imha ettiğini, ülkemizde bunu engellemenin ve millî kültürü koruyup geliştirmenin, yüceltmenin yolunun da Türk Ocakları’ndan geçtiğini söyledi.

Av. Yavuz özetle şu konuların altını çizdi:

Vaktiyle Türk Ocakları Türkiye Cumhuriyetinin kurucu iradesi olmuş, daha sonra toplumsal muhalefet görevi de yapmıştır. Bugün Türk Ocakları’nın hem millî konularda, hem de Türk dünyasının meseleleri ve çözümlerinde öncülük etmesi gerektiği kanaatini taşıyoruz. Türk Ocakları, kültürel yozlaşma, ahlâkî çöküntü, ailenin rolü ve önemi, çocuklarımız yetişmesi gibi konularda Devlete proje üretmesi gerekir.

Türk coğrafyasının sürekli daraldığını görüyoruz. Ortadoğu’da, Balkanlarda, Kafkaslarda, Türkistan’da vs… D. Türkistan’ın Çin’in işgali altında olması, bizim orasını vatan gibi görmemize mani olmamalı. Bize göre Türk’ün yaşadığı her yer Türk vatanıdır. Bakın bugün bile, İdlib’de Esad ile sözde müttefikimiz Rusya tarafından birlikte bombalan ve boşalan köylerin yerine PKK/PYD militanları yerleştiriliyor. Yine Kuzey Suriye’de de İŞİD ve ABD tarafından bombalanıp boşaltılan köylerin yerine de PKK/PYD’liler yerleştirilmişti. Yani Türk coğrafyası daralmaya devam ediyor. Bu konularda etkin ve uyanık, milli çözümler üretip teklif eden Türk Ocakları istiyoruz. Genel Merkezimizin tavrının da bu yönde olduğunu biliyoruz. Türkiye’nin Kuzey Suriye’ye yaptığı harekâtların amacı da bizi hareketsiz kılmak isteyenlere bir cevap niteliğindedir. Bize göre Türkiye, Kuzey Irak’ta ve Suriye’de misak-ı millî sınırları içerisinde daha etkin hareket etmezse, Defakto durumlar yaratamazsa bugünkü sınırlarını bile koruyamaz.

Bu hususların altını çizdikten sonra K.Maraş Türk Ocağı Şubesi olarak yaptıkları faaliyetlerle dikkat çektiklerini, dış politika konularından eğitime, tarih ve kültür meselelerimize dair sohbet ve konferanslar düzenlediklerini, bunların gelecek dönemde daha da geliştirilmesi gerektiğini söyledi, kendilerine bir dönem daha hizmet fırsatı verdikleri için genel kurula teşekkür etti.

Genel Kurula gerek misafir olarak katılan K. Maraş Kültür ve Turizm Platformu Başkanı Ahmet Kolutek, gerekse ayni zamanda üyelerinden KSÜ Tarih Bölümü Başkanı Prof. İbrahim Solak, İslâm Hukukçusu Doç İzzet Sargın, Baro Başkan Yardımcısı Av. Ahmet Babaoğlu, Dr. E. Öğr. Üyesi Ramazan Hurç, Alkış Dergisi Sahibi ve Yöneticisi Dr. Oğuz Paköz, Hars Heyeti Başkanı E. Öğr. Üyesi Mustafa Kök ile diğer birçok üye söz alarak Ocağın hizmetlerinin daha da geliştirilmesi; hem çevre, tarih, kültür ve turizm gezileri düzenlenmesini, hem de tarihî misyonuna uygun olarak daha etkin faaliyetler yapılması dileklerinde bulundular. Bu cümleden olarak en son yüzü aşkın STK ile işbirliği hâlinde 18 Ocak 2020 tarihinde gerçekleştirdikleri Kızıl Çin’in Doğu Türkistan’a Yaptığı Zulüm ve Soykırımı İhtar Yürüyüşüne öncülük etmelerinden dolayı Şube Yönetimini tebrik ettiler; özellikle de Doğu Türkistan’da zulümlerin durması için B.M. İnsan Hakları Platformu nezdinde T.C. Devleti’ne büyük sorumluluklar düştüğünü hatırlattılar, keza Devletin elinin güçlenmesi amacıyla Türkiye olarak bütün vilayetlere yayılan, daha etkin yürüyüş ve faaliyetler temennisinde bulundular.

Divan Başkanı Eren, Yapılan seçimler sonucu görev alan arkadaşları kutlayarak toplantıyı kapattı.

Şube Yönetiminde görev alanların listesi şöyle:

YÖNETİM KURULU

KEMAL YAVUZ

AHMET METİN BAŞKAN

KADİR CAN ŞENTÜRK

MUSTAFA DAŞÇI

Kahramanmaraş’ta Drone Denetimleri Yapılacak Kahramanmaraş’ta Drone Denetimleri Yapılacak

RAMAZAN HURÇ

HATİCE BAŞKAN

ZİYA DUMLUPINAR

DENETLEME KURULU

SÜRUR KAYA

ABDULHAKİM EREN

MEHMET GÖZALICI

GENEL KURUL DELEGESİ

KEMAL YAVUZ

ABDULLAH TEKİNŞEN

İZZET SARGIN

Editör: TE Bilişim