Faruk Nafiz Çamlıbel’in Han Duvarları şiirine konu olan Maraşlı Şeyh oğlu Satılmış’ın aşkını anlatan ilk romanı ile Kahramanmaraş’ın yüz yıl önceki sosyal hayatını, Maraş Mevlevihanesini,  sokaklarını, çarşılarını, gezdiren yazarımız Ali Avgın, yeni romanında da 1935 li yılların Kahramanmaraş’ını, o dönemdeki insan portrelerini ve bir dervişin sır dolu aşk hikâyesini, kahvenizi yudumlarken yutkunarak okuyacaksınız. Gizem dolu romanda aşkın derin ahını iliklerinize kadar hissedeceksiniz.  Tıpkı bir film izler gibi o günleri hayalinizde canlandırarak en ince detaylarına kadar yaşayacak ve gözyaşlarınıza hâkim olamayacaksınız.

Romanın ilk imzası, Kahramanmaraş Kitap ve Kültür Fuarında olacak. Okuyucuları, ilk kez kitap fuarında kitaba ulaşabilecek. Yazarımız Ali Avgın, fuar süresince yeni romanı KAYIP SEVDA ve HAN DUVARLARI/Kalbe Düşen Kor, romanlarını imzalayacak.

Yazar Ali Avgın, kitapseverleri Fuara davet erek şöyle seslendi: “  Bu yıl 5. Düzenlenen Kahramanmaraş Kitap ve Kültür Fuarımız Hayırlı olsun. Nasipse bu yıl yeni romanım KAYIP SEVDA ile okuyucularımın karşısında olacağım. Fuar süresince YEDİVEREN/EFTALYA Yayınları standına, kitapsever tüm dostlarımızı kitap ve çay muhabbetine beklerim. “

Kitabın arka kapak yazısını ise, Usta Gazeteci Mehmet TAŞ yazdı.

Bu romanın sahifeleri arasında gezintiye çıktığınızda kendinizi bir anda, Anadolu’nun kadim şehirlerinden Maraş’ta yüz yıllık bir gönül hikâyesinin içinde bulacaksınız.

Maraş Mevlevihanesi dervişlerinden Kahveci Hacı Ağa, mensubu olduğu dergâh ile gönlünü kaptırdığı Gülizar arasında kalır…

Yasaklı yılların ibret dolu sahneleri arasında dolaşırken, sır dolu bir aşk hikâyesine tanıklık edeceksiniz. Hacı Ağa’nın lezzetli kül kahvesini, Nasuh Efendi’nin üflediği ney sesiyle zevkle yudumlayacak, Tasavvufun ruhunuza ferahlık verecek aşk esintileriyle de kendinizden geçip mest olacaksınız.

Yazarın Han Duvarları / Kalbe düşen Kor, romanında olduğu gibi, bu eseriyle de kendisinden söz ettireceğinden eminim.

Gazeteci /Yazar Mehmet TAŞ