Eski şebeke tamamen yenilenecek ve yeni depolar ve iletim hatlarıyla mahalle kesintisiz içme suyuna kavuşacak.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç’un ‘’Kahramanmaraş’ta içme suyu sorunu olan mahalle kalmayacak’’ talimatı üzerine kurulduğu günden itibaren adeta içme suyu seferberliği başlatan KASKİ Genel Müdürlüğü, geride bıraktığı 4 yılda Kahramanmaraş’ın altyapısını adeta yeniden şekillendiriyor. Kahramanmaraş’a 2200 km içme suyu şebeke hattı kazandırarak vatandaşların hizmetine sunan Genel Müdürlük, çalışmalarına tüm hızıyla devam ediyor. Onikişubat İlçesi Şahinkayası Mahallesinde şebekede bulunan kayıp kaçak oranının fazla olması, şebekeden faydalanamayan bölgelerin olması ve suyun dağılımının düzensiz olmasından dolayı özellikle yaz aylarında vatandaşlar içme suyu alanında ciddi problemler yaşamaktaydılar. Bunun üzerine proje çalışmalarına başlayan KASKİ, kısa sürede projeyi hazırlayıp hayata geçirmeye başladı.

Mahallede Başpınar kaynağından 3 km iletim hattıyla 3 depoya su sağlanacak. Mahallenin eski şebekesi tamamen yenilenerek 20 km içme suyu şebeke hattı inşa edilecek. 3 adet yeni içme suyu deposu yapılarak mahalleye sağlıklı kesintisiz su verilecek. Hızla devam eden çalışmalar kapsamında 1 km iletim hattı ile 7 km şebeke hattı yapım çalışmaları tamamlandı. Çalışmaların ekim ayı içinde tamamlanarak yeni içme suyu şebekesinin vatandaşın hizmetine verilmesi hedefleniyor.

Muhtar Hilal’’Büyükşehir Yasasıyla Şahinkayası’nın Görüntüsü Değişti’’

Şahinkayası Mahalle Muhtarı Mustafa Hilal mahallede yapılan çalışmalara ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Hilal konuşmasında şu ifadelere yer verdi:’’Mahallemiz 1994 yılında belde olmuş, büyükşehir yasasıyla mahalle moduna düşmüş mahallelerimizden bir tanesi. Bizim daha öncesinde Şahinkayası’nda çok düzenli bir şebekemiz olmamasına rağmen vatandaşlar çok zorluklar içerinde içme suyu ihtiyaçlarını gideriyorlardı. Sağ olsunlar bu bağlamda çok teşekkür ediyorum Büyükşehir Belediye Başkanımız, KASKİ Genel Müdürümüz ve değerli çalışanlarına. Şu anda Şahinkayası’nda içme suyu şebekesine başlanmış durumda. Yüksek kesimlerde içme suyu şebekesine alınacak kaynak suları var, onlar getirilmekte. Biz 20 yıllık belediye olmamıza rağmen büyükşehir yasasıyla birlikte işleyiş çok değişti. Yollarımız, içme suyu sıkıntılarımız büyük ölçüde giderildi. Ben Büyükşehir Belediye Başkanımıza, KASKİ Genel Müdürümüze, Daire başkanlarımıza ilgi ve alakalarından dolayı çok teşekkür ediyorum. Büyükşehir olduktan sonra Şahinkayası’nın görüntüsü değişti. Bunu herkes de memnuniyetle karşılıyor’’dedi.

Editör: TE Bilişim