Toplantının açılış konuşmasını yapan yönetim kurulu başkan yardımcımız Sn. Hikmet GÜMÜŞER;

“Kıymetli misafirlerimiz, 

Dr. Selahaddin Can, “İYİ Parti gümbür gümbür geliyor, Haftaya zaferimizi kutlayacağız” Dr. Selahaddin Can, “İYİ Parti gümbür gümbür geliyor, Haftaya zaferimizi kutlayacağız”

Gün geçtikçe önem kazanan tahsilat sigortası konusunda düzenlediğimiz bilgilendirme toplantısına katıldığınız için teşekkür ederiz. 

Kasiad olarak 1998 yılından bu yana K.Maraş'lı sanayicilerimizin ticaret hacimlerini daha da arttırmak ve onları sektörel konularda bilgilendirmek adına bir çok etkinliğe imza attık. İşte bugün de bu amaçlar doğrultusunda siz değerli katılımcılarımızı tahsilat sigortası konusunda aydınlatmak amacıyla Finance Insurance şirketiyle birlikte bilgilendirme toplantısı organize ediyoruz.

Hem iç piyasada hem de dış piyasada değerli üyelerimizin satış hacimlerini yükseltebilmeleri için, potansiyel müşterilerine daha güvenli satış yapabilmeleri çok önemlidir. Üye firmalarımız çoğu zaman müşterilerinden alacaklarını garanti etmek adına teminat mektubu, dbs, akreditif, Exim sigortası gibi yöntemleri müşterilerine kabul ettirmekte zorlanıyorlar. İşte bu noktada müşteri üzerindeki riskleri Coface, Atradius, Hermes gibi uluslararası sigorta şirketleri vasıtasıyla sigorta ettirmek oldukça etkili bir çözüm haline geliyor.

Bugüne kadar alacak sigortası, maliyetleri sebebiyle tercih edilmiyordu fakat bugünkü misafirimiz, Finance Insurance firmasının geliştirdiği alacak bazlı tahsilat sistemi sayesinde firmalar tüm müşterilerini değil yalnızca istedikleri müşterileri sigorta ettirebiliyorlar. Bu sayede sigorta maliyeti ucuzluyor ve tercih sebebi haline geliyor.

Bu noktada müşteri bazlı tahsilat sigortasının ayrıntılarını anlatmak üzere sözü Finance Insurance firmasına bırakıyorum. Ayrıca bugün derneğimize geldikleri için ve bu konuda bizi aydınlatacakları için kendilerine şimdiden çok teşekkür ediyorum.

Verimli bir toplantı olmasını dilerim.” dedi.

Editör: TE Bilişim