Arpasatan mesajında, ''24 Haziran seçimlerine katılımın yüksek olması demokrasiye olan inancı gösterdi. Bu seçimde ittifaklar suretiyle uzlaşma kültürü açısında çok önemli kazanımlar elde ettik. Ben bu meclisin uzlaşma içinde başarılı işler yapacağına inanıyorum'' dedi.

Ülkemizde son 3 yılda 4 farklı seçim yaşadığına değinen Arpasatan, ''Artık ekonomiye, reformlara odaklanmalıyız. Piyasa ekonomisinin hukuksal ve kurumsal alt yapısının güçlendirilmesi, dış politikada ise barışçıl, iyi komşuluk ile ekonomik ve ticari diplomasinin ön plana çıkarılması konuları Cumhurbaşkanımızın icra programında yer almalıdır. Ticaret savaşlarının başlamış olduğu küresel ortamda ekonomik adımlar uzun vadeli atılmalı, mesleki eğitime ve sanayi de digital dönüşüme öncelik vermeliyiz.

Halkımız, sorunlarına ve beklentilerine yönelik çözümü her zaman olduğu gibi seçimde, sandıkta gördü. Demokrasi adına bu önemli ve kıymetli bir toplumsal özelliğimiz. Oluşan neticenin hayırlı olmasını diliyorum'' ifadeleri ile sözlerini tamamladı.