Dünya edebiyat şehri olmaya aday olan ve bağrından çıkarttığı düşünce, fikir, yazar ve şairlerle adından söz ettiren Kahramanmaraş önemli bir ismini daha toprağa verdi. Mihriban Türküsünün yazarı Merhum Abdurrahim Karakoç’un da kardeşi olan Ünlü Yazar-Şair Bahaettin Karakoç'un naaşı, dün öğle namazına müteakip Ulu Camide kılınan namazın ardından Şeyhadil mezarlığına defnedildi.

SEVENLERİNİ YASA BOĞDU

Bahaettin Karakoç'un vefatı tüm Türkiye'yi ve Karakoç'un sevenlerini yasa boğdu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan vefat haberini almasının ardından Bahaettin Karakoç'un oğlu Bahadır Karakoç'u telefonla arayarak taziyelerini bildirdi. 

Ulu Camide düzenlenen cenaze törenine Kahramanmaraş Valisi Vahdettin Özkan, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, AK Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Ömer Oruç Bilal Debgici, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili İmran Kılıç, Milliyetçi Hareket Partisi Milletvekili Sefer Aycan, Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, İl Emniyet Müdürü Doğan İnci, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Rektörü Niyaz Can, Protokol üyeleri, akrabaları ve sevenleri katıldı. Bahaettin Karakoç'un yeğeni, 27. Dönem Milliyetçi Hareket Partisi Kahramanmaraş milletvekili adayı Zuhal Karakoç Dora'da cenazeye katıldı.

Bahaettin Karakoç'un oğlu Oğuz Karakoç basın mensuplarının soruları üzerine yaptığı açıklamada şöyle konuştu; ''Kaybetmek hoş bir şey değil ama böyle güzel bir ölümü de görünce mutlu oluyorum. Babam Bahaettin Karakoç, Türkiye'ye maal olmuş iyi bir şair. Bunun en güzel göstergesi Türkiye'nin her tarafından bizzat bana, telefonla veya diğer medya aracılığı ile taziyelerini bildiren gerek siyasiler, bürokratlar, gerekse de edebiyat dünyasından, Yurt dışından ve Türki Cumhuriyetlerinden arayanlar Onun ne kadar iyi bir kişi olduğunun göstergesi olarak bana yansıdı. Bundan dolayı, böyle bir babanın evladı olmaktan mutluyum. Ne güzel bir ölüm yaşadığına inanıyorum. Herkesin güzel düşünceleri, güzel duaları bizim acımızı az da olsa hafifletiyor. Bu anlamda ben babamın da, Allahın izni ile öbür dünyada da iyi bir yere geleceğine inanıyorum. Takdiri ilahi Allah'a ait ama yapılan dualar bunu gösteriyor. Mekanı cennet olsun diyorum. Rabbim bizleri cennette buluşmayı nasip etsin. Üzülmemek mümkün değil, üzülüyoruz ama böyle bir babanın evladı olmaktan dolayı üzüntümüz hafifliyor.''  

Bahaettin Karakoç'un kardeşi Osman Karakoç ise ''Sırası gelen gidecek. Allah rahmet eylesin. Mekanı cennet olsun'' dedi. Bahaettin Karakoç rahatsızlanmadan önceki gün Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 5'inci Uluslararası Kitap ve Kültür Fuarına katılarak sevenleri ile buluşmuştu. Burada kitaplarını imzalayarak, hayranları ile fotoğraf çektirmişti. Karakoç'un naaşı Şeyhadil Mezarlığına defnedildi.

 HABER-FOTO: ÖMER FARUK SALMAN/BUGÜN GAZETESİ